Pánská jízda v Prostřeno! plná taktizování. Po natáčení soupeři na pivo nepůjdou

Párky - Prostřeno! S29 (52)

Gastronomie, chcete-li, kulinařina, je stále oblíbenějším koníčkem. Je to i proto, že bez dobrého jídla se žít nedá. Stateční soutěžící Jihočeského kraje se rozhodli předvést, jak se jim daří v kuchyni a co považují za své nejlepší majstrštyky.

Od pondělí 22. dubna se můžete těšit na výhradně mužský týden z Jihočeského kraje. Bude plný překvapení, zajímavostí i neotřelých receptů. Komu se podaří do svého vyladěného menu zakomponovat pikador tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o úkol týdne? První fastfoodovou svačinu v Čechách znají pod tímto názvem jen někteří soutěžící. Jak mlsné jazýčky mají naši účastníci?

Najde se v tomto týdnu taktik, nebo budou všichni hrát čistě, přesně tak, aby si pánové užili společné dny? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno! a hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Pondělí: Student střední školy Filip (18) už bydlí sám, a tak může hosty pozvat do svého bytu

Jeho největším koníčkem jsou sociální sítě. Točí videa, která motivují mladé lidi a dodávají jim sebevědomí. Sám o sobě tvrdí, že je velmi upřímný a lehce namyšlený. S vařením a přípravou menu mu pomáhala babička, jejíž rady si bral k srdci. Jenomže u plotny pak stál sám. Filip svým hostům v menu slibuje těstovinový salát, hráškový krém s krutony, těstoviny se sýrovou omáčkou a kuřecím masem a nepečený dort. Nakonec v hlavním chodu těstoviny nebudou a místo nich Filip připraví noky. Hosté samozřejmě budou řešit důvod. Filip je vůbec pro všechny u stolu velkou záhadou. Nechce mluvit o svém soukromí a v kuchyni se pohybuje dost nejistě. Bojuje s časem, sám se sebou i se sporákem, který se zamkne – a Filip ho neumí odemknout. Úkolem týdne bude pikador, jihočeský název pro párek v rohlíku. Filip ani netuší, oč jde, a nakonec ho ani neudělá. U stolu bude co kritizovat. Na prima+ sledujte, jak se Filipovi bude dařit.

Úterý: Dispečer Jindřich (32) bydlí na polosamotě, jeho život je rodina, zábava a práce

V létě se věnuje potápění a v zimě rád lyžuje. Do pořadu se přihlásil sám, protože si chtěl vyzkoušet něco nového. Netají se tím, že je náladový, výbušný, ale taky je pro každou zábavu. Jindra je už zodpovědný táta od rodiny. Hosty pozve do domu, kde bydlí se svou rodinou, a připraví poctivou domácí kuchyni – domácího uzeného pstruha s pečivem, francouzskou cibulačku, hovězí na červeném víně, bramborovo-batátové pyré a čokoládový dort nakonec. Kromě svého menu si poradí i s úkolem týdne. Ví, co je pikador, a do úkolu se pustí s nadšením. Párky jsou totiž jeho oblíbená pochoutka, často je doma chystá a párek v rohlíku je pro něj hračka. Hosté přijdou po prvním večeru docela hladoví. Jindra jídlo i náležitě nazdobí, bude používat také jedlé květy. Vítězslav ani dnes kritikou nešetří a párky se sýrem rozhodně neocení. Jak zaujme jeho menu? Sledujte už v úterý.

Středa: Barber Vítězslav (23) se původně chtěl živit jako odborník na elektrickou energii

Do pořadu ho přihlásila jeho bývalá přítelkyně, která neuměla vařit. Rád chodí do posilovny a sauny, ale taky na procházky a baví ho práce se dřevem. Tvrdí o sobě, že je komunikativní a je zvyklý na práci s lidmi. Svérázné bude i jeho menu: pomazánka guacamole, dýňový krém, hovězí steak s německou pepřovou omáčkou, pečené brambory, fazolky a francouzské toasty se slaninou a javorovým sirupem. Vítězslav překvapí vajíčkem a slaninou v dezertu, to nikdo nečeká. Vysvětlí to tím, že sám dezerty nemusí. Ne všichni jsou ale na takový chod připravení a podle toho budou také bodovat. Ukáže se, že hostitel je velký minimalista a umí se soustředit. Při šmejdění budou mít pánové bujnou fantazii. Provaz, který najdou, budou považovat za pomůcku ke svazování. Nakonec se ukáže, že je to dekorace na stůl. A jako zábava bude návštěva salonu, kde hostitel pracuje. Pánové se mohou těšit na depilaci obočí a chloupků v nose. Filipovi se u Vítězslava nebude líbit vůbec, protože Vítězslav už od pondělí dává najevo, že mu Filip není zrovna sympatický.

Čtvrtek: Operátor Daniel (27) žije se svou přítelkyní

Jeho přítelkyně je dle jeho slov úžasná budoucí manželka a oba se navzájem milují. Z předešlého vztahu má Daniel dvě děti – syna Daniela (6 let) a Michaela (5 let). Rád tráví čas s rodinou a přáteli. Baví ho být venku a aktivní, ale také si rád zalenoší a sleduje filmy. Do pořadu se přihlásil sám, protože se na Prostřeno! občas dívá a napadlo ho si to zkusit na vlastní kůži a případně i vyhrát. Jezdí na kole MTB, občas hraje basket a fotbal a jezdí na snowboardu. Je rád v dobré společnosti. Daniel překvapí svým bydlením i rodinou, nikdo ho jako tátu netipoval. Daniel sází všechno na jednu kartu – na italské menu. Pro své soupeře připraví bruschettu s rajčaty a bazalkou, rajčatovou polévku s bazalkou a parmezánem, lasagne a sicilské cannoli. Jenomže nestíhá a ani se mu nedaří. Polévka bude moc hustá a bude toho víc, co se bude kritizovat. Při čekání na lasagne probírají pánové, zda půjdou po skončení natáčení společně na pivo. Podle jejich názoru by si ale neměli o čem povídat.

Pátek: Pracovník na čerpací stanici Petr (32) pracoval jako číšník

Má tři sourozence – dva bratry a jednu sestru. Bydlí s přítelem a dvěma kočkami. Do pořadu se přihlásil sám, aby si mohl užít dobrou zábavu. Další motivací je pro něj i výhra. Sám o sobě tvrdí, že je přátelský, bezkonfliktní, rozvážný a tolerantní. A v Prostřeno! je rekordmanem, přihlásil se totiž už potřetí. Petr je věrný divák i soutěžící. A co připraví tentokrát? Kanapky, čínskou polévku, kuřecí kapsu se šťouchaným bramborem a tvarohové řezy. Ne všechno se ale povede dokonale. Řezy nebudou řezy, ale dezert ve skleničce, zato si Petr poradí netradičně s úkolem týdne – jako jediný párky připraví tak, že je zapeče do listového těsta. Jenomže ho nedopeče a těsto bude tak trochu syrové. Petr chce o svých přechozích účastech v pořadu Prostřeno! pomlčet až do bodování. Podaří se mu to? A co nakonec ostatní řeknou na jeho předešlé účinkování?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte!

Vaříte podle Prostřeno! receptů?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.