Celebrity

20. listopadu 2023 06:00

David Laštovka

Pavla Bobka na konci života trápilo zdraví. Plazil se a křičel bolestí, popsal blízký přítel

Style - Bobek nekrolog

Od smrti gentlemana českého rokenrolu a country Pavla Bobka uplynulo deset let. Na sklonku života ho sužovaly vážné zdravotné problémy, kvůli nimž si prošel doslova peklem. Přesto neztrácel naději a statečně bojoval.

Zpěvák Pavel Bobek si na sklonku života vytrpěl své. Když mu praskl vřed na dvanácterníku a měl otravu krve, lékaři mu dávali jen malé šance na přežití. „Čtrnáct dní jsem byl v bezvědomí, lékaři mojí ženě řekli, že už by bylo dobré mě probudit, abych se neprospal až do smrti, a že mě může probudit třeba nějakou hudbou. Ona přinesla Franka Sinatru a píseň Love And Marriage, Láska a manželství,“ popisoval Pavel Bobek v rozhovoru pro MF DNES.

Tehdy se stal malý zázrak. Nejenže se uzdravil, ale dokonce se vrátil zpátky ke zpívání. Šest let před smrtí prodělal mozkovou mrtvici. I z toho se nakonec díky ohromné vůli dokázal dostat. Následně ho však začaly trápit bércové vředy, které se vůbec nehojily. Velmi špatně se mu chodilo a každý krok pro něj znamenal obrovské utrpení. „Bylo mu moc špatně a navíc se to zhoršovalo. Přidávaly se další nemoci. Nejhůř ho ničily bércové vředy. Bylo hrozné pozorovat, jak těžce zdolával schody, někdy jsem ho skoro nosil. Chudák, úplně se plazil,“ prozradil deníku Blesk Bobkův blízký přítel Jan Hronek.

Co ho před smrtí potěšilo?

Kamarád zpěváka vozil i na lékařské kontroly a zblízka sledoval jeho utrpení. „Horší bylo, když jsem ho slyšel z ordinace na chodbu křičet bolestí. To jak mu strhávali obvazy. Měl pak krvácející rány. Žádal jsem, aby za ním jezdili domů, že trpí jako zvíře. Nechali ho chodit po schodech nahoru dolů, často tam nebylo WC, které potřeboval,“ líčil smutně Hronek.

Čtěte také: Karel Fiala alias Limonádový Joe to se ženami uměl. Konec života protrpěl

Pavel Bobek zemřel ve věku 76 let v nemocnici, kde se dlouhodobě léčil. Jen pár měsíců před smrtí se dočkal uvedení do síně slávy, čehož si velmi považoval. Zpěvák byl otcem dvou dětí, syna Pavla a dcery Kláry, které se mu narodily v manželství s paní Martou, s níž žil šťastně až do konce svých dní.

Sdílejte článek
Štítky výročí nemoc smrt láska rodina bolest manželství život zpěvák mozková mrtvice Pavel Bobek bércový vřed

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.