Celebrity

11. září 2024 16:52

David Laštovka

Pavel Landovský měl čtyři manželky a sedm dětí. Zálusk si dělal i na Libuši Šafránkovou

Herec Pavel Landovský před kamerou ztvárnil desítky slavných rolí. 11. září si připomínáme jeho nedožité 88. narozeniny, letos v říjnu pak deset let od jeho úmrtí. Jaké bylo jeho soukromí?

Pavel Landovský, geniální herec a ikona, vedl bouřlivý život. Velkou slabost měl pro ženy a ony zase pro něj. Jeho milostné románky, které v mládí prožil, by vydaly na román. Ženil se celkem čtyřikrát, ale žádné manželství mu nevydrželo. To první bylo rozvedeno už po třech měsících. Dvakrát mu šel za svědka jeho blízký přítel Václav Havel. „Pořád se rozváděl, ale nerad se rozváděl. Svedl to na to, že ty ženy ho nechaly,“ prozradila v televizním dokumentu o Pavlu Landovském jeho sestra Helena.

Mohlo vás zajímat: Utajovaná dcera herečky Jany Hlaváčové pracuje jako strážník u městské policie. Podobu s maminkou nezapře, život v ústraní jí vyhovuje

Co o něm řekla jeho dcera?

Oficiálně měl čtyři děti, dcery Ivu, Beatrici, Andreu a syna Jakuba. Mimo manželství se mu narodila ještě dcera Pavlína. Některé zdroje ovšem uvádí, že měl dokonce sedm dětí. „Táta byl v podstatě fajn člověk, jenom nikdy nepochopil, že je otec,“ napsala o něm jeho dcera Beatrice ve své knize Nikdy není pozdě na šťastné dětství.

Šafránkové sehnal byt a doufal v lásku

Landovský o sobě prohlašoval, že je nesnesitelný obdivovatel žen. Románky měl s mladými, staršími, svobodnými i vdanými ženami. Toužil i po Libuši Šafránkové, která mu ovšem dala košem, neboť se zamilovala do Josefa Abrháma. „Když přišla do Prahy a postěžovala si mi, že má problémy s bydlením, ucítil jsem svou šanci. Byla to krásná ženská. Sehnal jsem jí byt, ale jakmile jsem se dozvěděl, že se k ní nastěhoval Abrhám, pěkně mě to nadzvedlo. Vždycky, když jsme se potkali, nezapomněl jsem mu připomenout, že by mi měl platit nájem,“ sděloval Pavel Landovský v televizním dokumentu o Činoherním klubu.

Pavel Landovský zemřel 10. října ve věku 78 let na infarkt myokardu.

Podívejte se, jak vypadal dům, v němž žila Libuše Šafránková s Josefem Abrhámem:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 10. 2024

Intenzivní, živé sny podněcují vaše duševní procesy. Mohli byste se probudit a přemýšlet, proč se vám zdálo to, co se vám zdálo, a jak to souvisí s tím, co se děje ve vašem životě. Nápomocné vám mohou být knihy o snech. Co pro vás symboly znamenají? Symboly, nebo dokonce samotný příběh, by mohly uvést do pohybu mentální řetězec událostí, jehož výsledkem bude nějaký nový projekt. Využijte toho.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.