Celebrity

9. července 2023 11:00

Vanesa Havlíková

Pavel Trávníček převzal cenu za celoživotní dílo. Manželka Monika je na něj právem pyšná

Herec Pavel Trávníček, kterého nejvíce proslavily role pohádkových princů, získal v Německu ocenění za celoživotní dílo. Jeho vynikající úspěchy v pohádkovém žánru a jeho dlouholetou oddanost filmové a divadelní scéně nyní ocenili i v zahraničí.

Mezinárodní festival filmových pohádek Fabulix se už potřetí koná v německém městě Annaberg-Buchholz ve dnech 5. 7. – 9. 7. 2023. V rámci slavnostního večera, který věnoval pohádkový festival k 50. jubileu legendární pohádky „Tři oříšky pro Popelku", převzal český herec Pavel Trávníček Cenu za celoživotní dílo. Stal se tak první zahraniční hvězdou, která toto ocenění převzala.

Pavel Trávníček dostal ocenění za vynikající úspěch v pohádkovém filmovém žánru a jeho dlouholetou oddanost filmové a divadelní scéně. Představitel pohádkových princů byl po celou dobu viditelně dojatý a ceny si velmi váží. Doprovod mu dělala jeho žena Monika, s kterou společně žijí již osmnáct let, z toho osm a půl roku jako manželé, a která na něj byla po celou dobu velmi pyšná.

Slavná pohádka Tři oříšky pro Popelku slaví letos 50 let:

Další krásné ocenění převezme Pavel Trávníček v říjnu v Lipsku v živém TV přenosu MDR za celoživotní dílo. V České republice tuto cenu získal například Václav Havel či Karel Gott. Dále také převezme ocenění 19. 12. v pražské O2 aréně u příležitosti 50. výročí pohádky Tři oříšky pro Popelku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.