Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Pečeme podle hvězd: Recepty z 1. dílu

Hosty prvního dílu nového kulinářského seriálu byly dvě slavné dámy - Tereza Kostková a Carmen Mayerová. A kuchaři Martinovi Kinclovi prozradily recepty na své oblíbené pečené dobroty.
Vydáno: 04.09.2016, Anna Kopečková
V 1. díle pekly Tereza Kostková a Carmen Mayerová
V 1. díle pekly Tereza Kostková a Carmen Mayerová Autor: FTV Prima/Tomáš Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

 

Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.

 

 

 

 

Tumbet

pečeme podle hvězd - tumbet Foto:

Co budete potřebovat:

  • 5 velkých brambor
  • 2 bílé papriky
  • 1 lilek
  • 1 cuketu
  • 4 velká rajčata
  • 3 cibule
  • paličku česneku
  • čerstvý tymián
  • cukr, sůl, olivový olej
  • máslo a strouhanku na vymazání a vysypání pekáčku

Postup:

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, papriky očistíme a nakrájíme na větší díly, lilek na

plátky, taktéž cuketu. Vše vyskládáme do vymazaného a vysypaného pekáčku o velikosti asi 20 x 30cm a  prokládáme tymiánem. Každou vrstvu zeleniny osolíme.

Nasekanou cibuli a česnek krátce orestujeme na oleji, přidáme trochu cukru a po chvíli oloupaná a nasekaná rajčata, zpěníme je a ochutíme solí. Směs nalijeme na zeleninu v pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 30 - 35 minut. Podáváme s bagetou (světlou nebo tmavou).

TIP: Je možný i jiný postup: brambory a zeleninu postupně orestujeme na oleji

a potom vyskládáme do pekáčku a zalijeme rajčatovou směsí. Pak zapékáme asi 20 minut.

 

Sladký koláč Le Far

Co budete potřebovat:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g cukru
  • 6 vajec
  • vanilkový cukr
  • 1 l mléka
  • 125 g slaného másla (President, Bretognské, nebo Camargue)
  • rum Captain Morgan
  • 1 balíček sušených švestek bez pecek
  • máslo na vymazání pekáčku

Postup:

Vejce dobře rozšleháme několik minut s oběma druhy cukru, až je směs světle žlutá. 

V kastrolu svaříme mléko a po částech do něj vmícháme kousky másla. Když je rozpuštěné, kastrol odstavíme z ohně a vmícháme rum. Mírně vychladlé ochucené mléko pak pomalu přilijeme k vaječné směsi a ještě asi tři minuty prošleháme.

Nakonec po částech vmícháme mouku a těsto ještě pět minut zpracováváme metlou, aby se provzdušnilo. Hotové těsto necháme pět minut odpočívat.

Mezitím si dobře vymažeme pekáček střední velikosti a na dno rozložíme nakrájené sušené švestky. Těsto (je hodně tekuté) opatrně nalijeme na švestky v pekáčku. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 70 minut, dokud nemá zlatohnědou barvu. Podáváme ho nakrájený na řezy.

 

Podívejte se i na další recepty z prvního dílu:

Mřížkový koláč

Celozrnný koláč s datlemi

Grilovaná provensálská rajčata

Grilovaná provensálská rajčata s česnekovým konfitem, grilovanou zeleninou a nokem z gorgonzoly

 

Pořad Pečeme podle hvězd můžete sledovat každou neděli od 16:10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na Prima PLAY.

Článek je zařazen v: Pečeme podle hvězd, Tereza Kostková, noky, martin kincl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama