Pečeme podle hvězd: Recepty z 3. dílu
Hostem třetího dílu nového kulinářského seriálu byl konečně muž – herec Michal Suchánek, který si s sebou přivedl dceru Bereniku. Oba kuchaři Martinovi Kinclovi ukázali, co se u nich doma peče.
Michalovi s Berenikou jde určitě spousta věcí líp než vaření, ale přesto se pustili do práce s velkým odhodláním a Michal i se svým osobitým humorem.
Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.
Jako první připravili Michal s Berenikou své oblíbené jídlo – bramborák pečený v pekáčku, kterému doma říkají dřevěný toč nebo pizza chudých.
Dřevěný toč
Co budete potřebovat:
- 800 g brambor
- 6 lžic mléka
- 1 vejce
- 100–150 g hladké mouky
- několik stroužků česneku (podle chuti)
- sůl
- majoránku
- sádlo na vymazání pekáčku
1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme z nich vodu, přidáme mléko, vejce, mouku, prolisovaný česnek, majoránku a sůl.
2. Pekáč vymažeme větším množstvím sádla a dáme ho na chvíli do trouby, aby byl horký. Pak do něj nalijeme bramborákovou směs, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a upečeme dokřupava.
3. Hotový toč nakrájíme na čtverečky a podáváme.
Zkusit můžete i oblíbený dort Michala Suchánka:
Citronový dort
Co budete potřebovat:
Na korpus:
- 400 g máslových sušenek
- 150 g másla
Na náplň:
- 1 konzervu zahuštěného mléka (Salko)
- 6 vajec
- 2 citrony
- 100 g krupicového cukru
1. Sušenky rozdrtíme téměř na prášek, přidáme rozpuštěné máslo a vytvoříme kompaktní směs, kterou vtlačíme na dno dortové formy.
2. V míse rozmixujeme zahuštěné mléko, žloutky a šťávu z citronů. Směs nalejeme na korpus ve formě a dáme na 5 minut do trouby vyhřáté na 170 °C.
3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj cukr. Sníh naneseme na předpečený dort, vrátíme ho do trouby a pečeme, dokud není sníh na povrchu nazlátlý.
Podívejte se na další recepty z třetího dílu, které připravil jako variace na uvedené dva recepty Martin Kincl: