Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
Rodina

Pečeme podle hvězd: Recepty z 8. dílu pěkně pohromadě

Hostem osmého dílu byla sympatická mladá herečka Kristýna Leichtová, která s sebou přivedla svou maminku Irenu. A obě kuchaři Martinovi Kinclovi předvedly, co se s oblibou peče u nich doma.
Vydáno: 23.10.2016, Anna Kopečková
Pečeme podle hvězd - 8. díl
Pečeme podle hvězd - 8. díl Autor: FTV Prima / Tomáš Svoboda
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

 

I když Kristýna ráda peče, doma vaření a pečení raději přenechává mamince, od které to prý nejvíc chutná. Každopádně se v kuchyni výborně doplňují, protože Kristýna je kreativní a její maminka praktická.

 

Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.

 

 

Pečeme podle hvězd - Leichtová Foto:

Houbové karbanátky

Co budete potřebovat:

  • 250 g různých hub
  • 250 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 1 menší cibuli
  • nasekanou zelenou petrželku
  • sůl a mletý pepř
  • strouhanku podle potřeby
  • olej

 

1. Překrájené houby uvaříme ve slané vodě (přibližně 15 minut) a necháme odkapat. Pak je nasekáme nadrobno, přidáme mleté maso, vajíčka, drobně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku, sůl a pepř. Promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou.

2. Z hmoty vytvarujeme v mokrých rukách placičky nebo kuličky, rozložíme je na plech vymazaný olejem a pečeme při 170 °C asi 15 - 20 minut.

 

Rybízový sněhový koláč

Co budete potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g krystalového cukru
  • 120 – 150 g tuku Zlatá Haná
  • 1 vejce
  • 1 - 2 lžíce mléka
  • špetku strouhané citronové kůry
  • trochu vanilky nebo 1 vanilkový cukr
  • 1 misku rybízu (může být i mražený)
  • bílky ze 3 - 4 vajec
  • 100 g moučkového cukru + trochu na pocukrování

 

1. Z mouky, změklého tuku, cukru, vejce, mléka, citronové kůry a vanilky vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu.

2. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu nebo plech s papírem na pečení. Těsto poklademe rybízem a zlehka ho zasypeme moučkovým cukrem. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.

3. Po upečení potřeme rybíz vrstvou pevného sněhu ušlehaného z bílků a moučkového cukru a koláč dáme 'doschnout' do trouby vyhřáté na 50 – 70 °C.

 

Podívejte se na další recepty z osmého dílu, které připravil jako variace na uvedené dva recepty Martin Kincl:

Poctivá domácí sekaná

Poctivá sekaná s bramborovým pyré s čerstvými bylinkami

Citronový koláč se sněhem

Citronový koláč s ožehnutým sněhem

A jestli chcete, můžete si ještě zasoutěžit:

Článek

Pečeme podle hvězd - soutěž 8. díl Foto:

Pečeme podle hvězd: Soutěžte s 8. dílem o vouchery na nákup v hodnotě 3000,- Kč

I tento týden máme pro vás soutěž s pořadem Pečeme podle hvězd, ve které mohou tři z vás vyhrát poukaz v hodnotě 3000,- Kč od společnosti Albert na nákup v prodejnách Albert.

 

Pořad Pečeme podle hvězd můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané díly najdete na PrimaPLAY.

Článek je zařazen v: Pečeme podle hvězd, Kristýna Leichtová, Ohnivý kuře, martin kincl, domácí sekaná, citronový koláč, citronový dort, houbová sekaná, rybízový koláč
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama