Pečeme podle hvězd: Recepty z 8. dílu pěkně pohromadě
Hostem osmého dílu byla sympatická mladá herečka Kristýna Leichtová, která s sebou přivedla svou maminku Irenu. A obě kuchaři Martinovi Kinclovi předvedly, co se s oblibou peče u nich doma.
I když Kristýna ráda peče, doma vaření a pečení raději přenechává mamince, od které to prý nejvíc chutná. Každopádně se v kuchyni výborně doplňují, protože Kristýna je kreativní a její maminka praktická.
Podívejte se na následující recepty a třeba dostanete chuť také si něco upéct podle hvězd.
Houbové karbanátky
Co budete potřebovat:
- 250 g různých hub
- 250 g mletého masa
- 2 vejce
- 1 menší cibuli
- nasekanou zelenou petrželku
- sůl a mletý pepř
- strouhanku podle potřeby
- olej
1. Překrájené houby uvaříme ve slané vodě (přibližně 15 minut) a necháme odkapat. Pak je nasekáme nadrobno, přidáme mleté maso, vajíčka, drobně nakrájenou cibuli, zelenou petrželku, sůl a pepř. Promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou.
2. Z hmoty vytvarujeme v mokrých rukách placičky nebo kuličky, rozložíme je na plech vymazaný olejem a pečeme při 170 °C asi 15 - 20 minut.
Rybízový sněhový koláč
Co budete potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 100 g krystalového cukru
- 120 – 150 g tuku Zlatá Haná
- 1 vejce
- 1 - 2 lžíce mléka
- špetku strouhané citronové kůry
- trochu vanilky nebo 1 vanilkový cukr
- 1 misku rybízu (může být i mražený)
- bílky ze 3 - 4 vajec
- 100 g moučkového cukru + trochu na pocukrování
1. Z mouky, změklého tuku, cukru, vejce, mléka, citronové kůry a vanilky vypracujeme těsto, které necháme odpočinout v chladu.
2. Odleželé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jím koláčovou formu nebo plech s papírem na pečení. Těsto poklademe rybízem a zlehka ho zasypeme moučkovým cukrem. Koláč dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova.
3. Po upečení potřeme rybíz vrstvou pevného sněhu ušlehaného z bílků a moučkového cukru a koláč dáme 'doschnout' do trouby vyhřáté na 50 – 70 °C.
Podívejte se na další recepty z osmého dílu, které připravil jako variace na uvedené dva recepty Martin Kincl:
A jestli chcete, můžete si ještě zasoutěžit: