Celebrity

8. července 2023 05:59

David Laštovka

Petr Kotvald zaměstnal celou rodinu. Manželka v jeho kapele tancuje, dcera zpívá

POVÍDEJ (5)

Zpěvák Petr Kotvald, který 8. července slaví 64. narozeniny, dokazuje, že věk je pouze číslo. Přestože z něj neustále vyzařuje pozitivní energie, v životě zažil několik bolestných okamžiků. O co šlo?

Petr Kotvald má na životní lásku velké štěstí. Se svou ženou Hanou příští rok v manželství oslaví 40 let. Přestože se může zdát, že je tak trochu paní Columbovou, kterou nikdo pořádně nikdy neviděl, zdání klame. Hana svého muže doprovází na mnoha jeho vystoupeních jako taneční doprovod. Z jejich lásky přišly na svět dvě děti: syn Mikuláš a dcera Viktorie, která úspěšně pokračuje v otcových šlépějích. Dokonce vystupuje v jeho doprovodné kapele jako vokalistka.

Syn Mikuláš měl v době dospívání vážné zdravotní problémy. Kvůli strachu z maturity a přijímacím zkouškám na AMU začal trpět těžkými depresemi, kvůli nímž skončil v bohnické léčebně. Naštěstí se z nejhoršího dokázal dostat. Dnes žije na samotě, poblíž lesa, kde je mu nejlépe.

Jeho život málem vyhasl předčasně

Když bylo Petrovi Kotvaldovi třicet let, ocitl se na prahu smrti. Praskl mu vřed na dvanácterníku a vypadalo to s ním všelijak. Skončil na JIP, odkud měl výhled do oken svého tehdejšího bytu, kde spokojeně žil se svou rodinou. Hlavou se mu honily nejtemnější myšlenky, že se domů už nikdy nevrátí. Zdravotní kolaps mu pomohl přehodnotit životní priority.

„Srovnal jsem si věci v hlavě. Do té doby jsem byl takovým honícím psem, který nic nestačil pořádně prožít. Přišel jsem na to, že nemusím být za každou cenu všude, se všemi a pro všechny. Dokonce ani diář jsem pak už nepotřeboval mít naplněný akcemi. Rozhodl jsem se, že budu věci dělat jednoduše a v klidu. Jak přijdou, tak přijdou,“ svěřil se zpěvák v rozhovoru pro deník Blesk.

Otec skončil ve vězení

Velmi komplikovaný vztah měl se svým otcem, který skončil ve vězení, kde si odseděl tři a půl roku. Když byl propuštěn na svobodu, onemocněl leukémií a zemřel.

Kotvald se na profesionální hudební scéně pohybuje od roku 1980. Výrazně na sebe upozornil ve dvojici se Stanislavem Hložkem, s nímž nazpíval velký hit Holky z naší školky. A rovněž s Hanou Zagorovou, s kterou ve trojici nazpívali legendární píseň Můj čas, který zazněl v seriálu Sanitka. Ten nyní můžete sledovat na Prima +. Poté se vydal na úspěšnou sólovou dráhu, během níž vydal už 19 alb.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.