Petr se trápí se syrovou panenkou. Soutěžící ho litují kvůli soužití s matkou

Syrová panenka - Prostřeno! S29 (73)

Středeční večer v soutěži amatérských kuchařů ze Zlínského kraje bude patřit Petrovi. Ten se u stolu zatím moc neprojevoval. Hostitele potrápí příprava vepřové panenky, která je příliš syrová. Rozpovídá se i o svém rodinném soužití.

Čtyřicetiletý Petr pozve soupeře ze Zlínského kraje do domu, kde žije se ženou, dětmi a svojí maminkou. Z předchozího manželství má ještě šestnáctiletého syna. Petr si o sobě myslí, že je upovídaný, ale u stolu zatím působil spíše zamlkle. Otevře se konečně soupeřům a bude zábavný hostitel? Jeho menu působí slibně – bruschetta al pomodoro, žampionový krém s hoblinami parmazánu, špikovaná vepřová panenka s pepřovou omáčkou a opékanými bramborami, na závěr pak panna cotta s jahodovo-malinovým přelivem.

Bruschetta al pomodoro tentokrát nebude dělat problémy s výslovností, ani tak ale nebudou hosté příliš moudří z toho, o co vlastně jde. Někteří si myslí, že pomodoro je sýr, ačkoli jde o rajče. Petr o Kateřině ví, že nejí houby, a tak pro ni jako překvapení uvaří brokolicovou polévku. Ocení to? Dagmar se zase netěší na panenku, která má růžový střed. Jak už jsme v Prostřeno! mnohokrát viděli, příprava panenky je zapeklitá. Každý ji má rád jinak. Petr po vytažení masa z trouby zjistí, že je ještě syrové. Co teď? Podívejte se na video v úvodu článku.

Podívejte se na video, ve kterém Petr obhajuje rodinné soužití:

Soutěžící radí, ať se Petr od maminky odstěhuje

Na úvod dostanou soutěžící pálenku a posadí se ke stolu. Překvapí je houpací židle, na kterých se podle všech špatně sedí. Dagmar má strach, že ze židle spadne. Na obavy ale není čas, jde se jíst. Předkrm zaujme hlavně tajemným názvem, polévka bude příliš hustá. Není v ní totiž vůbec voda ani vývar. Základem je jen mléko. Po šmejdění se budou soutěžící zajímat o Petrův život. Překvapí je, že hrával americký fotbal. Kvůli zranění se sportem skončil. Ostatní se budou vyptávat na soužití ve dvougeneračním domě. „Jak se vám tady žije, tchyně versus nevěsta?“ zeptá se Dagmar. „Někdy je to v pohodě, někdy je to boj, vždycky se to dá nějak překonat,“ odvětí hostitel.

Kateřina vtipkuje, jestli dělá rozhodčího. „Já jsem spíš tlumič, dostávám to z každé strany, zleva zprava,“ přizná Petr. „Mladí by měli bydlet sami,“ míní Kateřina, která si myslí, že se vždycky najde nějaký konflikt. Maminka ale zase podle Petra pohlídá děti a pomůže, s čím je potřeba. Nejlepším jídlem večera bude pro mnohé dezert. Panna cotta chutná podle cukrářky Dagmar tak, jak má. Ve čtvrtek podobný dezert připraví i Kateřina a vy už se nyní můžete na prima+ podívat, komu se povedla lépe. Čekají tam na vás všechny epizody tohoto týdne.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 6. 2024

Pokud jste připraveni a dobře zorganizováni, Berani, měl by dnešní den proběhnout hladce a příjemně. Nebojte se oddávat fantaskním snům a věcem rozmarné povahy. Máte právo vybočit z běžné rutiny. Pokud jste však své úkoly nedělali pořádně, budete nyní muset věnovat čas dohánění a plánování dopředu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.