Petra Hřebíčková o tíze rodičovství: Všude je na nás tlak, abychom byli dokonalí

Petra Hřebíčková v Show Jana Krause

Krásná Petra Hřebíčková (44) je nejen úspěšná česká herečka, ale také máma a manželka. O náročnosti mateřství i své nejnovější filmové roli se rozpovídala v oblíbené talkshow.

Petra Hřebíčková jakožto maminka tří dětí moc dobře ví, jak náročná občas dokáže být mateřská dovolená. Své děti ale velice chválí. Dva synové ve věku osm a šest let a dvouletá dcera se jí prý povedly. „Začínáme ale tušit, kde by to mohlo skřípat,“ dodala s úsměvem Petra v Show Jana Krause s tím, že je to teď pěkná lítačka, ale že se naštěstí s manželem doplňují. „Já jsem jednoduchá a hravá a táta je intelektuál,“ prohlásila Hřebíčková o svém manželovi, herci, spisovateli a scenáristovi Matěji Dadákovi.

Mohlo by vás zajímat: Petra Hřebíčková ve filmu Matka v trapu připomene důležitost přátelství

Hektický je přitom jak její reálný život, tak ten filmový. Od 22. února 2024 ji totiž můžeme vidět v kinech v hlavní roli komediálně laděného filmu Matka v trapu. „Tu roli jsem vzala hned, protože jsem si říkala –⁠⁠⁠⁠⁠ kdo jiný. Já budu vědět, o čem to je,“ svěřila se Hřebíčková a přiznala, že ji samotnou občas napadá, jaké by to bylo, kdyby se hodila do trapu. „Kdybych prostě zabouchla dveře a zmizela,“ uvedla Petra, z jejíhož hlasu bylo zřejmé, že si tuto myšlenku v hlavě přehrávala už několikrát. Stejně jako její postava Sylvie, která toho všeho měla po krk a prostě jednoho dne nepřišla domů.

„Lidé v dřívějších dobách zvládali péči o děti lépe.“

S moderátorem se poté dostali k rozdílům v rodičovství. Herečka si myslí, že lidé v dřívějších dobách, ač neměli k dispozici tolik technických vymožeností, které jim usnadňují práci, zvládali péči o děti lépe. „Říkám si, že možná ten tlak na rodiče nebyl dřív takový. Na nás je všude tlak, abychom byli takoví dokonalí,“ svěřila se se svým názorem rodačka z Hodonína. Jak se ale ukázalo, nakonec prý stejně nejlépe funguje, když jsou rodiče tak trochu líní.

Čtěte také: Petra Hřebíčková přiznává, že ji mateřství změnilo: Probouzí se ve mně cholerik

V bouřlivé diskusi s moderátorem o postavení mužů a žen v dnešním světě nicméně svoji filmovou postavu obhajovala. „To není o vyvolání pozornosti. To je prostě o tom, že už nemůžete. Protože všechny průšvihy jsou na mámě,“ snažila se Petra přesvědčit svého hostitele o tom, že otcové by neměli nechat ležet všechnu zodpovědnost a tíhu péče o rodinu na ženách. Jinak ale prý proti mužům vůbec nic nemá. Na závěr se také radostně svěřila, že by se měla po deseti letech vrátit i na divadelní prkna, po kterých už se jí stýská.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.