Pikantní mořský vlk na grilu podle receptu Dannyho a Daniely z Česko na grilu
Že jsou Danny a dcera Daniela z mexicko-moravské rodiny, napovídá i vyladěná kombinace chutí jejich mořského vlka. Na takto ugrilované rybě si musí pochutnat každý. Tady je jejich recept z reality show Česko na grilu.
Ryba vcelku podle Zdeňka Pohlreicha vždy chutná nejlépe. A filety, když je úplně nevysušíte a zachováte křupavou kůžičku, nejsou o nic méně lahodné. Mořský vlk má pevné bílé maso delikátní chuti a nevyžaduje žádné bohaté dochucení. Než se ovšem do grilování mořského vlka podle receptu Dannyho a Daniely pustíte, podívejte se na videu hned v úvodu článku, jak si takovou rybu správně připravit.
Takto mořského vlka griluje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.
Reality show Česko na grilu sledujte každou sobotu ve 20:15 na Primě nebo online na prima+
Mořský vlk na grilu podle Danny a Daniely Zdroj: FTV Prima
Danny a Daniela grilovali mořského vlka Zdroj: FTV Prima
Maminka Daniely je Mexičanka Zdroj: FTV Prima
Danny s Danielou mají za sebou další rozstřel.. Zdroj: FTV Prima
Tentokrát je v rozstřelu zachrály jejich krevetové tacos. Zdroj: FTV Prima
Danny a Daniela jsou sehranou dvojicí. Zdroj: FTV Prima
V televizi Danny nevaří poprvé Zdroj: FTV Prima
Čekání na verdikt poroty není snadné. Zdroj: FTV Prima
Grilování před kamerami také není brnkačka. Zdroj: FTV Prima
Porotci reality show Česko na grilu. Zdroj: FTV Prima
Stáhněte si aplikaci Česko na grilu Zdroj: FTV Prima
Daniela a Danny Zdroj: FTV Prima
V soutěžní show Česko na grilu bylo na začátku deset soutěžních dvojic. Zdroj: FTV Prima
Pikantní mořský vlk
Mořský vlk na grilu Zdroj: FTV Prima
Suroviny
- rajčata kuřecí vývar
- kukuřice
- mořský vlk
- cuketa
- cibule
- jalapeños papričky
- koriandr
- sůl dle chuti
Postup
V rozpáleném hrnci s olejem osmažíme rýži dozlatova. Do mixéru vložíme rajčata, cibuli, koriandr a vývar. Rýži zalijeme rozmixovanou tekutinou a necháme vařit, až se voda vyvaří. Na litinovou desku na gril přidáme kukuřici, cuketu a lilek. Vše nakrájené na kostky. Rybu vykucháme, nafiletujeme, osolíme a opepříme. Ugrilujeme ji také na litinové desce, nejprve kůží dolů. Na gril dáme celá rajčata, jalapeños papričky, cibuli a česnek. Opečenou zeleninu poté přidáme do mixéru a rozmixujeme s koriandrem.
Autor článku
Zuzana Schneidewind
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů