Recepty

13. dubna 2024 21:45

Zuzana Schneidewind

Pikantní mořský vlk na grilu podle receptu Dannyho a Daniely z Česko na grilu

Jak grilovat ryby podle Zdeňka Pohlreicha - Česko na grilu (4)

Že jsou Danny a dcera Daniela z mexicko-moravské rodiny, napovídá i vyladěná kombinace chutí jejich mořského vlka. Na takto ugrilované rybě si musí pochutnat každý. Tady je jejich recept z reality show Česko na grilu.

Ryba vcelku podle Zdeňka Pohlreicha vždy chutná nejlépe. A filety, když je úplně nevysušíte a zachováte křupavou kůžičku, nejsou o nic méně lahodné. Mořský vlk má pevné bílé maso delikátní chuti a nevyžaduje žádné bohaté dochucení. Než se ovšem do grilování mořského vlka podle receptu Dannyho a Daniely pustíte, podívejte se na videu hned v úvodu článku, jak si takovou rybu správně připravit.

Takto mořského vlka griluje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Reality show Česko na grilu sledujte každou sobotu ve 20:15 na Primě nebo online na prima+

Pikantní mořský vlk

Suroviny

  • rajčata kuřecí vývar
  • kukuřice
  • mořský vlk
  • cuketa
  • cibule
  • jalapeños papričky
  • koriandr
  • sůl dle chuti

Postup

V rozpáleném hrnci s olejem osmažíme rýži dozlatova. Do mixéru vložíme rajčata, cibuli, koriandr a vývar. Rýži zalijeme rozmixovanou tekutinou a necháme vařit, až se voda vyvaří. Na litinovou desku na gril přidáme kukuřici, cuketu a lilek. Vše nakrájené na kostky. Rybu vykucháme, nafiletujeme, osolíme a opepříme. Ugrilujeme ji také na litinové desce, nejprve kůží dolů. Na gril dáme celá rajčata, jalapeños papričky, cibuli a česnek. Opečenou zeleninu poté přidáme do mixéru a rozmixujeme s koriandrem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.