Recepty

13. dubna 2024 21:45

Zuzana Schneidewind

Pikantní mořský vlk na grilu podle receptu Dannyho a Daniely z Česko na grilu

Jak grilovat ryby podle Zdeňka Pohlreicha - Česko na grilu (4)

Že jsou Danny a dcera Daniela z mexicko-moravské rodiny, napovídá i vyladěná kombinace chutí jejich mořského vlka. Na takto ugrilované rybě si musí pochutnat každý. Tady je jejich recept z reality show Česko na grilu.

Ryba vcelku podle Zdeňka Pohlreicha vždy chutná nejlépe. A filety, když je úplně nevysušíte a zachováte křupavou kůžičku, nejsou o nic méně lahodné. Mořský vlk má pevné bílé maso delikátní chuti a nevyžaduje žádné bohaté dochucení. Než se ovšem do grilování mořského vlka podle receptu Dannyho a Daniely pustíte, podívejte se na videu hned v úvodu článku, jak si takovou rybu správně připravit.

Takto mořského vlka griluje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

Reality show Česko na grilu sledujte každou sobotu ve 20:15 na Primě nebo online na prima+

Pikantní mořský vlk

Suroviny

  • rajčata kuřecí vývar
  • kukuřice
  • mořský vlk
  • cuketa
  • cibule
  • jalapeños papričky
  • koriandr
  • sůl dle chuti

Postup

V rozpáleném hrnci s olejem osmažíme rýži dozlatova. Do mixéru vložíme rajčata, cibuli, koriandr a vývar. Rýži zalijeme rozmixovanou tekutinou a necháme vařit, až se voda vyvaří. Na litinovou desku na gril přidáme kukuřici, cuketu a lilek. Vše nakrájené na kostky. Rybu vykucháme, nafiletujeme, osolíme a opepříme. Ugrilujeme ji také na litinové desce, nejprve kůží dolů. Na gril dáme celá rajčata, jalapeños papričky, cibuli a česnek. Opečenou zeleninu poté přidáme do mixéru a rozmixujeme s koriandrem.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.