Po Vítově pekelném menu přijde velká hádka. Kým hostitel nejvíc pohrdá?

Prostřeno! XXVII (5) – Kdo koho nemusí

Páteční večer kulinářské soutěže patří upovídanému Vítovi, o kterém si soutěžící myslí, že taktizuje. Mezi ním a některými soutěžícími panuje nevraživost, která pochopitelně vypluje na povrch. Jak dopadne nevyhnutelná výměna názorů?

Týden s návštěvou z reality show Like House se chýlí ke konci a jako poslední se hosty pokusí svým kuchařským uměním oslnit obchodní zástupce Vít. Ten tak trochu fušuje do řemesla influencerce Anastasiji. V době covidu mělo jeho video o pečení kváskového chleba na YouTube 750 000 zhlédnutí. Svůj internetový úspěch připomene i v menu a upeče domácí chleba. Vpodvečer uvidíte, jak se mu povede. Podávat bude šunkové rolky se zmíněným chlebem, polévku tom kha gai, kung pao nebo vindaloo s jasmínovou rýží a na závěr dortíčky red velvet cupcakes. Z pátečního setkání bude mít trochu obavy Ivan. Otevřeně přizná, že je mu Vítek nesympatický, a tuší, že dnes bude napjatá atmosféra.

Přes všechny hrozby, že nic speciálního vařit nebude, nakonec vegetariánce Zuzaně hostitel připraví bezmasou verzi menu. Místo šunkové rolky dostane sýrovou, polévku udělá ve dvou provedeních a jako hlavní jídlo dostane Zuzana bezmasé vindaloo. Polovina pokrmů se však stejně nedá jíst, protože to Vít přežene s ostrými chutěmi. Když si hosté budou stěžovat, bude je přesvědčovat, že spálené chuťové buňky jsou bolestí, kterou si mají užít. „Je to, jako když si sundáš boty, které jsou ti malé. Po patnácti minutách, když ta bolest odezní, to mám rád,“ snaží se Vít napravit dojem. Jídlo ovšem pálí jako čert, Zuzana kupříkladu ochutná jen placky a rýži. „Už jsem to nemohla jíst,“ hodnotí.

Podívejte se na video, ve kterém Vít obhajuje svoje nepoživatelné jídlo:

Kdo koho nemusí? Dojde i na silná slova

Po fiasku s hlavním chodem následuje zábava. Vít vyskládá na stůl přísady do koktejlů a ostatní mají podle složení hádat, o jaký jde. Celý týden alkoholu hosté moc nedali a názvy koktejlů jim očividně nic neříkají. U stolu navíc sedí člověk, který má problém s pitím. V Prostřeno! bude brzy nálada na bodu mrazu a dojde na páteční chvilku upřímnosti. Anastasija soudí, že by si Vít měl nechávat některé názory pro sebe, ten se pak na kameru svěří, že nechce, aby byla potetovaná influencerka vzorem pro jeho dcery. „Omlouvám se, ale tady tím člověkem doslova a do písmene pohrdám,“ překvapí drsným útokem Vít.

A emoce dál probublávají na povrch. „Promiň Víťo, jsem upřímný člověk, trošku jsi mi vadil. Jak jsi všechno komentoval, hodně mluvil, myslím, že jsi taktik,“ konfrontuje hostitele Ivan, který si myslí, že Vít mluvil jen o sobě a chvástal se. Hostitel se bude snažit ospravedlnit tím, že je zkrátka takový. „To ale není výmluva,“ ušklíbne se Anastasija, která zřejmě měla na mysli slovo „omluva“. „Já se nevymlouvám,“ odvětí Vít a je jasné, že ti dva se moc nemusí. Jak asi ovlivní neshody mezi soutěžícími bodování? Budou to Anastasija s Ivanem chtít hostiteli nandat, nebo budou hodnotit podle toho, jak jim chutnalo?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.