Podnikatel Tomáš Zapletal věří, že lidem do deseti let nabídne cestu na oběžnou dráhu

7 pádů Honzy Dědka (12) - upoutávka

Tomáš Zapletal je mladý podnikatel, jenž založil unikátní cestovatelskou aplikaci, z které chce mít největší cestovatelskou komunitu na světě. V rozhovoru s Honzou Dědkem prozradil, kdy začal s podnikáním, co jeho inovativní aplikace umí i do čeho vložil veškeré své životní úspory.

Tomáš Zapletal je autorem úspěšné cestovatelské aplikace Worldee, přes kterou si každý cestovatel může uchovávat všechny své vzpomínky v podobě fotek a navštívených míst. Ještě před tím, než Tomáš tuto aplikaci založil, si vyzkoušel hned několik jiných úspěšných podnikatelských projektů.

„Podnikám od patnácti let, ale tenkrát to bylo ještě na taťku. Nechtělo se mi chodit na brigádu, tak jsem zjišťoval, jak bych mohl vydělat peníze na internetu. Nejdříve jsem začínal prodávat telefony z druhé ruky a měl jsem další e-shopy,“ prozradil Tomáš Zapletal na úvod v 7 pádech Honzy Dědka.

Kromě Tomáše Zapletala se v 7 pádech Honzy Dědka představila také zpěvačka Marta Jandová. Co prozradila?

Všechny úspory vložil do koupě luxusního auta

„Kromě cestování mám také velkou vášeň pro rychlá auta. Někdy jsem třeba čtyři hodiny seděl u nějakého takového auta a čekal jsem, až přijde jeho majitel, abych si poslechl, jak zní motor, když nastartuje. To mi bylo asi čtrnáct nebo patnáct let. Čerstvě poté, co mi bylo osmnáct a vyzvedl jsem si svůj první řidičák, jsem si řekl, že bych chtěl půjčovat lidem taková auta a zajistit jim ten zážitek. A tak jsem o dva roky později vzal všechny peníze, co jsem měl, a pět dalších úvěrů, koupil jsem za to Ferrari 430 a začal jsem ho půjčovat,“ vyprávěl, jak utratil své veškeré životní úspory.

Mohlo by vás zajímat: 5 netradičních eurovíkendů. Vyrazte k nejbližšímu moři nebo na malebné místo v Belgii

Mladý podnikatel má ale ještě velké budoucí plány. „Věřím, že do deseti let dokážeme nabídnout cestu na oběžnou dráhu. Chtěli bychom, aby se díky Worldee nepoznávaly jen krásy naší planety, ale abychom tě dostali i na oběžnou dráhu. Pokud se to podaří, svůj úkol jsme splnili,“ prozradil Zapletal během rozhovoru s Honzou Dědkem.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.