Podpořte na Prvního máje dobrou věc s Prima LOVE a společností Dermacol

Na Prvního máje se pražská Grébovka již popáté promění v ten nejkouzelnější a nejzamilovanější prostor s pestrou škálou aktivit v duchu lásky, krásy a zábavy. DERMACOL LOVE DAY se zaměří na ženy, které si budou moci užít den plný hýčkání za doprovodu svých drahých poloviček a těch nejmenších. O hudební doprovod se postará Xindl X, skupina Holki, Olga Lounová nebo Vašek Noid Bárta. Návštěvníci se mohou těšit na známé tváře televize Prima, herce z oblíbeného seriálu ZOO, dabingové studio a interaktivní stezku Prima LOVE. I tentokrát bude mít akce charitativní přesah – neziskovou organizaci Zajíček na koni bude možné na akci podpořit nejen finančně, ale i materiálně.

Zajíček na koni, o.p.s. pomáhá rodinám s dětmi s handicapy a rodinám sociálně slabým. Aby pomoc těmto dětem byla plně funkční, je potřeba podpořit celou rodinu, která se často ocitá ve velmi těžké životní situaci. Velkou skupinu klientů tvoří maminky samoživitelky se zdravými nebo handicapovanými dětmi. Samy maminky navíc obvykle mají zdravotní problémy. Je proto obtížné skloubit péči o děti a zaměstnání.

Maminka Kateřina z Moravy má čtyři děti. Je maminkou samoživitelkou, otec dětí se nikdy nestaral, nestará a na děti neplatí výživné. Nejstaršímu Janovi je již 23 let, má mentální retardaci, přesto se mu podařilo vystudovat učební obor. Prostřední dvojčátka Štefa a Šíma jsou zdraví dvanáctiletí kluci. Nejmladší holčička Kamilka má těžký kombinovaný handicap – od narození neslyší, nemluví, má tzv. KBG syndrom, Rett – like syndrom, bipolární poruchu, autismus, mentální retardaci. Maminka loni prodělala těžkou operaci, neměla nikoho, kdo by v té době pečoval o její děti, přesto vše zvládla. Rodina nejvíce trpí svou velmi těžkou finanční situací. Přes všechny překážky, které život Kateřině klade, je skvělou maminkou, která dává dětem nejlepší péči a lásku.

Maminka Gábina žije sama s pěti dcerami na západ od Prahy. Maminka byla vloni ze dne na den vystěhovaná, v zimních měsících bydlela s dcerami v zahradním domku. Podařilo se jí znovu sehnat bydlení, zadlužila se kvůli kaucím a nájemnému. Finanční situace v rodině je kritická. Maminka bojuje se svým špatným zdravotním stavem. Kvůli velké nemocnosti se jí těžko shání stálé zaměstnání. O své dcery se stará hezky, snaží se jim zajistit normální život, ale jde to velmi těžko.

Maminka Dagmar se zase sama stará o čtyři děti, tři kluky a nejmladší holčičku. Její druh je ve výkonu trestu. Maminka bývala úspěšnou atletkou, podporuje děti ve sportu, na který jsou po mamince velmi nadaní. Přes veškeré životní útrapy, kdy i ona sama byla ve výkonu trestu, se svým dětem stoprocentně věnuje, stará se o ně s péčí a láskou. Jako samoživitelka je však ve velmi špatné finanční situaci, její zaměstnání je nejisté. Jen co se dostane z jednoho problému, nastane další, třeba v podobě nedoplatků za energie. Maminku podporuje organizace Zajíček na koni finančně, potravinami, v loňském roce byla maminka se svými dětmi se Zajíčkem u moře. Pro děti, které poprvé viděli moře, to byl obrovský zážitek

Tyto i další maminky, které se ocitly v těžké životní situaci, mohou podpořit dárci, a to dárkovými kartami pro potraviny a zboží z drogerie nebo finančním příspěvkem skrze sbírku, která vznikla s přispěním akce DERMACOL LOVE DAY 2023 ve spolupráci s televizí Prima a společností Dermacol, a to na platformě DARUJME.CZ, nebo přímo přes QR kód na transparentní účet.

Přímo na akci DERMACOL LOVE DAY pak bude možné společnost Zajíček na koni podpořit nejen finančním darem, ale také materiálně v rámci pořádané sbírky suchých potravin. Ke stánku společnosti tak mohou návštěvníci akce přinést v množství několika kusů jednu z vybraných suchých potravin, která je potřebná pro již uvedené maminky a děti. Přehled těch nejpotřebnějších potravin je uveden níže. Více informací o společnosti naleznete na webu www.zajiceknakoni.cz.

Vstup na DERMACOL LOVE DAY je jako vždy pro všechny návštěvníky zdarma. Opět si však mohou zakoupit speciální tašku Dermacol, díky které se mohou nechat nalíčit, nalakovat nehty, a navíc si odnést dárky v minimální hodnotě 800 Kč! Tašku je již teď možné zakoupit na GoOut, Ticketportal nebo Slevomat.

Akci již pátým rokem pořádá primácká agentura SOLOOTIONS. Titulárním partnerem pátého ročníku DERMACOL LOVE DAY je společnost DERMACOL. Hlavním mediálním partnerem akce je vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA. Spolupořadatelem akce je Městská část Praha 2.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.