Recepty

23. března 2024 20:20

Zuzana Schneidewind

Pohlreich nelže, ugrilovat se dá vše. Viera s Davidem předvedli lokše s kachnou i zelím

Lokše s kachnou a se zelím z grilu - Česko na grilu (1)

Kuchařskou specialitou stavbyvedoucího Davida je pokrm, který nazývá knedloburger. Tedy místo housky knedlík, proložený vepřovým a zelím. A jak ukázal hned v prvním dílu nové grilovací reality show, do níž přišel soutěžit s maminkou Vierou, experimentů na grilu se také nebojí.

Viera s Davidem už v prvním díle napínavého klání předvedli u svého grilu sílu rodinných vazeb, čímž si získali přízeň řady diváků. Viera je pracující důchodkyní, David pracuje jako stavbyvedoucí v Německu. David má tři děti, takže je Viera zároveň i hrdou babičkou.

„Protože pochvala rodiny vám v určité fázi nestačí, vzal jsem si v práci volno a vydal se s grilem na slavnosti v Děčíně, kde jsem chystal jídlo pro cizí lidi. Musím říci, že jejich reakce mě dojaly a byly také impulsem, proč se přihlásit. Původně jsem se hlásil se ženou, jenže té se nechtělo, navíc mi pak oznámila, že se chce rozvést. Tak jsem poprosil maminku, aby se mnou do toho šla,“ popsal David svoji cestu do soutěžní show Česko na grilu, kterou můžete sledovat v sobotu ve 20:15 na Primě nebo s předstihem na prima+. Že rád griluje od malička a nebojí se méně tradičních receptů, je na jeho práci vidět.

Jak opakuje šéfkuchař a jeden z porotců show Zdeněk Pohlreich, na grilu se dá dělat všechno. „Plamen je zdroj tepla, teplo je kuchyně,“ má jasno respektovaný šéf, kterého každý neotřelý a zároveň chutný recept z grilu potěší. Jak chutnají takové grilované lokše s kachním masem s křupavou kůžičkou a se zelím? Zkuste si tuto lahůdku připravit také podle receptu přímo od soutěžících Viery a Davida.

Recept na grilované lokše s kachním masem se zelím

Suroviny:

  • kachní prsa s kůží
  • sůl
  • nakládané červené zelí
  • červená cibule
  • cukr
  • portské víno
  • pepř
  • tymián
  • bobkový list
  • nové koření
  • vařené brambory
  • mouka
  • máslo

Postup: Kachní prsíčka osolte, smažte na litinové pánvi nejdříve na kůži. Červené zelí zbavte nálevu, orestujte ho na cibulce, přidejte cukr, portské víno, sůl, pepř, tymián, bobkový list a nové koření. Promíchejte a nechte mimo přímý oheň prohřívat.

Lokše připravte z těsta ze syrových brambor a mouky, směs dosolte, vytvarujte placky a pečte na litinové pánvi. Poté, co jsou hotové z obou stran, potřete je máslem a nechte odpočívat. Servírujte společně s natrhaným kachním masem a zelím.

Nestihli jste premiérový díl reality show Česko na grilu sledovat v televizi? Přehrajte si ho celý online na prima+:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.