Pomsta za taktiku? Největší hráč to od soutěžících pěkně schytá
Prostřeno! XXV (89) - Kritika a oplátky
Čtvrteční hostitel Filip se od začátku týdne projevuje jako největší šťoura. Neustále se mu na jídlech spoluhráčů něco nezdálo. Proto budou všichni zvědaví, co jim sám uvaří. A překvapení to bude velké. Komu nebude chutnat a kdo se bude chtít taktikovi pomstít?
V soutěži o nejlepší menu se jako největší hráč týdne projevuje čtvrteční hostitel Filip. Jeho rýpání u stolu už vadí i ostatním, a proto se někteří ozvou. Hosté také budou mít díky jeho chování vysoká očekávání. Bude Filip tak dobrý kuchař, jak se tváří? Jako předkrm přichystá zapečené vejce se slaninou, poté bude servírovat hovězí vývar, španělského ptáčka a pošírovanou hrušku s mascarpone. Bohužel se ale nesetká s úspěchem.
Vanilková panna cotta s malinami Zdroj: FTV Prima
Hrášková polévka Zdroj: FTV Prima
Krevety na lehkém salátku Zdroj: FTV Prima
Hovězí španělský ptáček, rýže Zdroj: FTV Prima
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky Zdroj: FTV Prima
Bramborovo-škvarková placka, červené zelí, kachní prsa Zdroj: FTV Prima
Pošírovaná hruška s mascarpone a ořechy v karamelu Zdroj: FTV Prima
Kachní prsa na černém pivu s domácím karlovarským knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Ovocný pohár se zmrzlinou Zdroj: FTV Prima
Maková roláda s citronovým krémem a lesním ovocem Zdroj: FTV Prima
Krémová brokolicová polévka Zdroj: FTV Prima
Zapečené vejce se slaninou, toustový chléb, obloha Zdroj: FTV Prima
Mozzarellové jednohubky Zdroj: FTV Prima
Pórkový krém s krutony Zdroj: FTV Prima
Domácí gnocchi s kuřecím masem, špenátem, piniovými oříšky a parmazánem Zdroj: FTV Prima
Hovězí polévka Zdroj: FTV Prima
Palačinky z domácích vajec Zdroj: FTV Prima
Paštika z kuřecích jater s domácí focacciou a cibulové chutney Zdroj: FTV Prima
Chléb se škvarky Zdroj: FTV Prima
Český kohout Zdroj: FTV Prima
Obloha u předkrmu se bude někomu zdát oschlá, dalším bude vadit vajíčko v hovězí polévce a největší propadák bude hlavní chod. Španělským ptáčkem se hostům Filip netrefí do chuti. Zdá se jim jako ze školní jídelny a rozvařené „vnitřky“ nesní snad nikdo. A protože se hostitel kritikům nijak nebrání a sám uzná, že je omáčka bez chuti, ozve se opět Jana. „Hlad na vás, hezky papáme!“ rozohní se s tím, že si ostatní neváží jídla a za celý průběh pořadu ani nepoděkovali. „Ty taky nejíš ten vnitřek,“ povšimne si Eliška. Na zbytek absurdní situace se podívejte dnes vpodvečer.
Ve videu uvidíte, jak Eliška hodnotí Filipův kuchařský výkon:
Co je pošírovaná hruška?
Nejvíc budou při čtení menu soutěžící spekulovat o tom, co je to pošírování. Málokdo o této úpravě potravin slyšel. Jde o přípravu jídla ve vodě, jejíž teplota nesmí přesáhnout 95 °C. V tomto případě Filip bude pošírovat hrušky v pomerančovém džusu. Bude k nim servírovat mascarpone a arašídy v karamelu. I k tomuto jídlu budou mít hosté výhrady. Někomu nechutná mascarpone, někdo čekal místo buráků vlašské ořechy.
Filip v tu chvíli už jen odevzdaně sedí. „Po dnešku si myslím, že Filip by mohl taktizovat. Vzhledem k tomu, jak v předchozích dnech kritizoval jídla u stolu, čekala bych od něj lepší kuchařský výkon,“ myslí si Eliška. Podle Jany se od něj nedá emocionálně čekat vůbec nic. Nažene Filip body alespoň splněním úkolu týdne a zábavou, nebo mu jeho taktizování soutěžící neodpustí?
Autor článku
Petra Jaroševská
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů