Předpremiéra Ano, šéfe! Je čas udělit lekci HAMBURGER! Nebo se otrávíme
Ano, šéfe! VI Mohelnice - Vražedná Amerika
To nemůže být pravda! Ale stalo se. Podívejte se v předpremiéře na nevšední výjev z kuchyně, kam to už ve čtvrtek přijede srovnat Zdeněk Pohlreich. Asi by vás nenapadlo, že TOHLE před jeho vizitou servírovali v podniku, který se chtěl pyšnit typickou Amerikou.
A pro ty, kdo už viděli videoukázku ze zákulisí kuchyně v Mohelnici, ještě dodáváme, že ostatní obdobné „hambáče“ neskončily v koši, ale na stole zákazníků. Také by vás mohlo zajímat, jak na kritiku šéfa reagovala maminka, jejíž syn se právě snažil zapracovat v kuchyni tohoto baru ZDE.
Premiérový díl Ano, šéfe! z American Grill Bar Restaurantu v Mohelnici sledujte už ve čtvrtek 17. 9. ve 21.35 na Primě!
A teď si můžete trochu spravit chuť. Takto se dělá pravý hamburger. Made in Šéf!
Další chutné a nápadité recepty najdete také v ČERSTVÉM VYDÁNÍ časopisu Prima FRESH
A tady hned ukázka z aktuálního čísla časopisu Prima FRESH k tématu BURGERY
Žemle s pivními vepřovými provázky. Mňam
"Hamburger" s trhaným vepřovým na pivu. Mnohem více originálních receptů najdete v novém čísle Prima FRESH. Foto: Zdeněk Lhoták
NA 8 PORCÍ / PŘÍPRAVA: NAD 2 HODINY
SUROVINY:
1 lžíce sladké papriky 2 lžičky soli 2–3 stroužky česneku, oloupané a rozdrcené čerstvě nadrcený pepř 1 velká cibule, oloupaná a nakrájená na plátky 2 kg vykostěného vepřového ramínka nebo plecka 1 lahev černého piva
K PODÁVÁNÍ: žemle, různé chuťovky, hořčice
Postup:
1. Maso obalte v koření, vložte do pekáče, okolo rozložte cibuli, pekáč přikryjte a maso pečte při nízké teplotě (130 °C) několik hodin, až bude zcela měkké a bude se rozpadat na vlákna (můžete ho také připravovat v „pomalém hrnci“, kde se bude péct 10 až 12 hodin. Pravidelně ho podlévejte pivem.
2. Maso nechte vychladnout, pak ho rozdělte na vlákna a podávejte ho v rozkrojených žemlích. Můžete k němu podávat různé chuťovky, případně žemle rozpéct, potřít hořčicí a obložit – například cibulí, rajčaty, kyselými okurkami, čerstvým najemno nakrájeným zelím…
Prima FRESH – podzim 2015