Simsalabim a 13 hlášek z podniku, kde maminka a Šéf mají vždycky pravdu
„Kam jsem se to zase dostal!“ děsí se Šéf, ledva sestoupí do temného suterénu plzeňské restaurace Simsalabim. „Aby mě tady neproměnili na křečka!“ Další reprízovaný díl Ano, šéfe! sledujte v pondělí ve 22. 45 na Primě.
V útrobách čarodějnické restaurace, kde se to hemží kouzelnickými rekvizitami, pavouky, netopýry a hady i na jídelním lístku, sedí Zdeněk Pohlreich nad svým klokanem sám. Pamatujete na Ano, šéfe! z Plzně?
13. top hlášek z restaurace Simsalabim, Plzeň
- "Jsem odvážnej, dát si v prázdný restauraci rybu."
- "Aby mě tady neproměnili na křečka!"
- "Skippy? To už jsme nejed dvacet let…Proč bych měl přijet do Plzně a jíst klokana?"
- "Kam vítr, tam černokněžnickej plášť!"
- "Láska je pomíjející, blbost je věčná…"
- "Suterén – špatně. Lidi věděj, že pod tou zemí jednou skončej a ještě se jim tam nechce."
- "To je, jako kdybys dal kopec šlehačky na nějakou sračku!"
- "Zastavárna. To bychom se mohli zastavit na jedno."
- "To budu mít hlavu jak doplňovací velitelství."
- Majiteli: "Ty se teda do Česko Slovensko má talent, nehlas!"
- "Bavil ses o tom s Čáryfukem?"
- Takhle vypadá setkání s fanouškem. "Nemůže ho někdo odčarovat?"
- "To je Amerika ve spreji!"
Dolejšek podniku zeje prázdnotou. „To tady máte pořád takhle natřískáno?“ Ptá se mladého majitele. Tržby se propadají do červených čísel. Což takhle zrušit celý ten infantilní „Bubákov“ a přilákat normální zákazníky na dobré jídlo? Zdeněk Pohlreich vyhlásí šibeniční termín na změnu interiéru. „On snad sází na to, že umíme opravdu kouzlit,“ děsí se devětadvacetiletý Tomáš. Pomůže mu s tím jeho šikovná partnerka? Nebo maminka, zkušená hospodská, která syna sponzoruje a radí mu totéž, co Šéf?
Ano, šéfe! IV (10) - restaurace Simsalabim, Plzeň - Obrázek 10
Jak to vypadá, když kuchaři nedorazí na zátěžový den? Pokud chcete slyšet šéfa, jak válí na piano a zpívá Saxanu, nebo jak na podlaze slibuje, že už bude hodný, či jak ho odvádí policie v poutech „za šikanu na pracovišti a násilí na skupině osob“, určitě si zapněte díl Ano, šéfe! z Plzně v pondělí ve 22.30 na Primě. Bude legrace…
Ano, šéfe! IV (10) - restaurace Simsalabim, Plzeň - Obrázek 3
Koncept nové restaurace se v Simsalabim rodí těžce a neochotně. Tomáše a jeho partnerku stály blikající čarodějnice, opracované tvárnice na zdech i hadi a velbloudi na jídelníčku dost práce a investic, navíc pár let plzeňské „Bradavice“ šlapaly jedna radost. Jenže teď už nebaví snad ani děti. Kuchaři nevaří úplně špatně, ale pokud se hosté přestanou rozptylovat obskurní nabídkou exotických specialit a bizarním interiérem, začnou se více soustředit na kvalitu jídla – a to je pro Radka s Alešem v kuchyni špatná zpráva. Majitel pracoval jako číšník stejně jako jeho partnerka, oba jeho rodiče živí léta letoucí restaurační byznys, moc se ale nenaučil. Šéf se dokonce vydá za Tomášovou maminkou, aby se přesvědčil, zda jí to jde lépe než synovi, a přeptal se, jak moc už Simsalabim sponzorovala.
Kuchař nedorazí na zátěžový test
Šéfa také zlobí, že ušlý zisk mají vydělat hrací automaty, které si Tomáš pořídil. V Simsalabim ale mezitím udělali ohromný kus práce a restaurace opravdu prokoukla. Žádné lebky, žádní pavouci, ale bohužel ani nová karta, název a zaměření. V rozhodující zátěžový den pak nedorazí do práce kuchaři, protože celou noc „odpočívali“ v baru a vyspávají opici...