Pekanový koláč se zapečeným kakaovým krémem
S receptem na pekanový koláč se zapečeným kakaovým krémem od cukrářky Ivety Fabešové se šéfem za pár minut stanete zaručeně. Tuto sladkou tečku doporučujeme!
Pekanový koláč se zapečeným kakaovým krémem
Suroviny:
Mandlové linecké těsto
- 300 g hladké mouky
- 120 g moučkového cukru
- 45 g mandlové mouky
- 3 g soli
- 45 g vajec
- 180 g studeného másla
Zapečený kakaový krém
- 100 g másla pokojové teploty
- 100 g cukru krupice
- 100 g mandlové mouky
- 50 g kakaa
- 100 g vajec (pokojové teploty)
- sirup z třtinového cukru
- 45 g másla
- 107 g medu
- 90 g třtinového cukru
- 2 g soli
- 75 g vajec
- 250 g pekanových ořechů
Postup:
Začněte s přípravou těsta. Hladkou a mandlovou mouku míchejte s cukrem a máslem do konzistence drobenky. Teprve pak do směsi přidejte vejce. Hotové těsto zabalte do fólie a dejte ho na půl hodiny vychladit do lednice.
Zatím si připravte kakaový krém. Vyšlehejte mandlovou mouku, kakao, cukr a změklé máslo. Na závěr opět přidejte vejce.
Pekanové ořechy opékejte v troubě na suchém plechu při teplotě 160 °C zhruba 10 minut.
Vychlazené těsto vyválejte na tloušťku zhruba 3 milimetry a vytlačte ho do koláčové formy o průměru 24 centimetrů. Případně můžete použít dortový ráfek. Naplňte koláč kakaovým krémem a pečte ho 25 minut při teplotě 160 °C.
Pak připravte sirup. Třtinový cukr rozpusťte v rendlíku s medem, máslem a trochou soli. Nechte sirup vychladnout na 60 °C a přidejte do něj vejce. Polovinu směsi nalijte na koláč a na ni naskládejte opečené pekanové ořechy. Na ně nalijte zbytek sirupu a koláč pečte v troubě dalších 30 minut. Před servírováním ho ještě pocukrujte.
Recepty za pár korun zvládne podle návodů Zdeňka Pohlreicha a Ivety Fabešové každý!
Šéfem za pár minut sledujte ve čtvrtek ve 22:55 nebo v repríze v neděli od 10:20 na Primě.