Vyzkoušejte úžasnou bílou cibulovou polévku s krevetami podle šéfa Pohlreicha!
V neděli v 10.10 startuje na Primě sedmá premiérová řada oblíbeného pořadu Teď vaří šéf! Než lekce lehkého domácího vaření šéfa Zdeňka Pohlreicha začne, vyzkoušejte recept na jeho lahodnou cibulovou polévku v předpremiéře. Rozepsaný i s videonávodem ho najdete níže:
V premiérových dílech v pořadí již sedmé řady kuchařské show Teď vaří šéf! Zdeněk Pohlreich nejen vymyslí, ale i ukáže pěkně krok za krokem připravu jídel, s nimiž si vystačíte jeden celý den.
Ochutnejte šéfovu premiérovou polévku už nyní. Dobrou chuť!
Rozepsaný recept:
BÍLÁ CIBULOVÁ POLÉVKA S KREVETAMI
- 3 větší cibule
- krevety
- 2 brambory
- smetana
- zeleninový vývar
- citrónová šťáva
- olivový olej
- petrželka
- sůl
- pepř
Marináda:
- olivový olej
- balzamico
- sójová omáčka
Postup:
V hrnci rozehřejte olivový olej a vmíchejte cibuli nakrájenou na větší kousky. Zakryjte poklicí a chvíli poduste. Brambory oloupejte, pokrájejte a přidejte do hrnce spolu se solí a pepřem. Promíchejte.
Krevety vyloupejte, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm slupky z krevet. Po chvíli přidejte i celé krevety a orestujte do růžova.
V misce si připravte marinádu - smíchejte olivový olej, balzamico a sójovou omáčku. Pak krevety vložte do marinády a zakápněte citrónovou šťávou.
Do pánve od krevet vlijte zeleninový vývar, nechte spojit a pak přes cedník přilijte do hrnce s polévkou. Zakápněte smetanou a nechte ještě chvíli povařit. Potom rozmixujte, nandejte na talíř a ozdobte krevetami, nasekanou petrželkou a olivovým olejem.
Nenechte si ujít celý premiérový díl pořadu Teď vaří šéf! v neděli před polednem - začínáme v 10.10 na Primě.
Podívejte se, co se na celé menu v televizní upoutávce: