Seriály a filmy

6. října 2024 08:30

Petra Jaroševská

Pornoherečka Lady Dee a dcera Dalibora Jandy ochutnají v Prostřeno! sarančata

Lady Dee - Prostřeno! S29 (131)

Nenechte si ujít Prostřeno! v tomto týdnu, které bude hodně o vaření, ale také o umění zaujmout, pohostit a o souboji o kulinářskou čest. Speciální cyklus s rebelkami bude plný nadšení, snahy předvést to nejlepší v prostředí, které nemusí být soutěžícím tak blízké.

Prostřeno! bude tento týden rebelské. U prostřeného stolu se setká pět velmi výrazných osobností, každá z nich je ve svém životě nebo kariéře rebelkou. Jak si rebelky poradí v kuchyni a která z nich bude největší taktičkou? Nebo budou všechny dámy u stolu upřímné a na taktiku tentokrát vůbec nedojde? Kuchyni budou servírovat domácí i světovou, některým bude chutnat víc, jiným méně.

Soutěžící budou bojovat nejen s taktikou a trémou, ale také s úkolem týdne, kterým je příprava rebelie na talíři tak, aby nikdo nepoznal, že tam nemá co dělat. Budou se u stolu objevovat pletichy, nebo tentokrát půjde čistě jen o vaření? Komu se dařit bude, komu nikoliv a kdo to nakonec celé vyhraje? Sledujte Prostřeno! každý všední den v 17:55 na Primě, v předstihu pak všechny díly na prima+ a dozvíte se víc. Hlasujte v aplikaci Prima Zone a získejte možnost vyhrát deset tisíc korun.

Pondělí: Sportovní animátorka Lucie (30) se snaží vystoupit ze své komfortní zóny

Na první pohled by se mohlo zdát, že žije poklidný život, ale není to pravda. Ve svém životě udělala velké rebelské rozhodnutí – pověsit kariéru učitelky na hřebík a odstěhovat se do Egypta, kde nastoupí jako animátorka. Vůbec netuší, co ji tam čeká, ale věří, že jde za svým snem. Během vaření se ukáže, že Lucie se nebojí experimentovat ani v kuchyni, kdy si s úkolem týdne poradí víc než rebelsky – rozhodne se udělat smažená sarančata.

Kromě toho se bude podávat mrkvový tatarák s opečeným chlebem, chřestový krém se slaninou, vepřová panenka, šťouchané brambory a švestková omáčka a cheesecake s borůvkovým přelivem. Lucku trochu zaskočí módní návrhářka Jana, která řekne, že je vegetariánka. Neochutná ani sarančata v pivním těstíčku. Prý je to maso.

Úterý: Zpěvačka Jiřina Anna (35) si jde do Prostřeno! pro zkušenosti

Je svobodná a bezdětná. Zatím nepřemýšlela, jak by naložila s výhrou. Během zábavy proběhne břišní tanec, menu sestavila tak, aby si v něm každý u stolu vybral něco. Dcera legendárního „hurikána“ Dalibora Jandy bude také zaskočena vegetariánkou u stolu, ale menu má natolik náročné, že nestíhá vymýšlet varianty bez masa. A tak nakonec Janě na talíři skončí syrová mrkev místo hlavního chodu.

Čtěte také: Dalibor Janda by byl rád dědečkem. Hecuje mě, prý jsem vybíravá, říká dcera Jiřina

U stolu bude kolem masa a vegetariánství dusno, protože Jana bude odcházet hladová a nepochopená. Jiřina totiž připraví menu plné masa – sicilské cherry špízy, moravský vývar Hurikán, dijonského lososa a Palermo ovocnou bombu. Podle ní vegetariánce trochu masa neuškodí a nutí ji ochutnat vývar.

Středa: Návrhářka a stylistka Jana (29) chce zjistit, jaké je to vařit pod tlakem

Vystudovala střední oděvní školu Holešovice obor textilní technolog. Dále pokračovala ve studiu Kreativní komunikace VŠKK, obor grafický design. Po škole si založila vlastní značku a je zaměstnaná sama sebou. Jana pro soupeřky pochopitelně připraví menu bez masa – zeleninové gyoza knedlíčky, mrkvová polévka se zázvorem, vegetariánské Bún bò Nam Bô a cupcakes s mangem, marakujou a slaným kokosem.

Ne každá rebelka to přijme s nadšením a ukáže se, jak moc holky maso ve svém životě potřebují. Ovšem zábava dámy potěší – módní přehlídka originálních šatů, které si mohou vyzkoušet, to je něco pro ně. Snad až na Jiřinu, která asi nemá šaty jako nejoblíbenější kousek svého šatníku.

Čtvrtek: Zpěvačka a skladatelka Lucia (21) se zaměřuje v kariéře na americkou hudební scénu

Lucie své soupeřky pozve do honosného sídla, které obývá společně s rodiči. Kromě toho, že je zpěvačkou, je také spolumajitelkou rodinné firmy, která obchoduje s drahými kameny. Menu bude vypadat na papíře lákavě a docela složitě – carpaccio s rukolou a parmazánem, zeleninová polévka s lesními hříbky na hovězím vývaru, losos s koprovou omáčkou se smetanou a máslem, vařené brambůrky a horké maliny se zmrzlinou a šlehačkou s čokoládovými lupínky.

A i když je v menu hodně masa, Lucia tentokrát myslí i na vegetariánku Janu a chystá jídlo i pro ni. Jenomže dámy moc nevěří tomu, že menu Lucia dělala sama a mají pocit, že rodiče pro ni byli víc než psychickou oporou. Večer nezachrání ani zábava ve vířivce, kdy se holkám nebude chtít do plavek.

Pátek: Influencerka Drahomíra (27) chce ukázat, že umí vařit

Poslední večeře proběhne u největší rebelky týdne – bývalé herečky filmů pro dospělé – Lady Dee. Ta je teď především matkou a influencerkou. Lady Dee dámy pozve do svého bytu, kde jim připraví menu podle svého gusta – tacos, krevetové ceviche, fajitas a pudink. Jenomže dámy k ní přijdou už naježené, protože očekávají nějaké oplzlosti.

Čtěte také: Dcera má všechno. O své práci jí řeknu sama, prohlásila Lady Dee a ukázala přítele

Na náladě nepřidá ani to, když v nočním stolku objeví sbírku vibrátorů a korunu dá všemu zábava. Lady Dee se v rámci osvěty proti šíření pohlavních nemocí rozhodne ukázat, jak se správně nasazuje kondom. Sledujte na prima+ a na televizních obrazovkách, jak celý týden dopadne.

Dejte si Prostřeno! kvíz

1 8 Jaká příloha se v Prostřeno! objevuje častěji?

2 8 Co jsou v gastronomii lišky?

3 8 Jak se tepelně upravují celestýnské nudle?

4 8 Jakou teplotu mají mít uvnitř kachní prsa, aby byla správně dorůžova?

5 8 Z jakého sýra se správně dělá cheesecake?

6 8 Co dostanete na talíři, když si dáte carpaccio?

7 8 Kde má původ česká klasika – rohlík?

8 8 Jaké koření obsahuje indická směs garam masala?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 10. 2024

Zařízení, na kterém jste závislí ve svém každodenním životě, může dnes náhle selhat. To vás může uvrhnout v paniku, ale nespadněte do této pasti. Zavolejte příteli, který se v těchto věcech vyzná, nebo přivolejte odborníka. V takových chvílích je nejlepší se poruchou netrápit, ale prostě ji co nejrychleji odstranit.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.