Celebrity

1. července 2022 06:30

David Laštovka

Dalibor Janda by byl rád dědečkem. Hecuje mě, prý jsem vybíravá, říká dcera Jiřina

Zpěvák Dalibor Janda má se svou dcerou Jiřinou Annou úžasný vztah. Dosud spolu bydleli pod jednou střechu a Jiřina, která zpívá, hraje na kytaru i piano, byla pravidelným hostem jeho koncertů. Nyní však došlo k jedné podstatné změně. Dcera trojnásobného českého slavíka, která v září oslaví 34. narozeniny, vyletěla z rodinného hnízda. Stojí za tím snad nová láska? Také o tom promluvila v rozhovoru pro web Prima Ženy.

Váš tatínek nám v rozhovoru pro web Prima ženy přiznal, že vám dal do života jednu důležitou radu: Nikdy si nic nezačínat s umělci, ať už se zpěváky, nebo herci. Berete si to k srdci?

To je pravda, že mi to říká. (smích) Zatím se toho držím. Ne snad ani tak proto, že mi to radí, ale v tom mám podobný názor jako on. Když se dva lidé, kteří dělají showbyznys dají dohromady, obvykle to moc neklape. Nejenže to v dnešní době není finančně nic moc zajímavého, ale je to takové trošku vzájemné lezení do zelí, a to pro vztah podle mě není úplně to pravé. Samozřejmě ale existují i výjimky.

Takže všichni vaši dosavadní partneři byli mimo umělecký obor?

Ano.

Jak to máte se vztahem nyní. Jste zadaná nebo single?

V podstatě jsem single.

Založit rodinu, stát se matkou, na to se ještě necítíte?

Pořád jsem to měla tak, že mám času dost, ale pak přišla třicítka a trochu se to ve mně změnilo. Teď je mi třiatřicet a samozřejmě o tom přemýšlím. Nechci to ale uspěchat a mít dítě za každou cenu, v té fázi ještě nejsem. Věřím tomu, že vše půjde normální cestou a bude to tak, jak má být.

Co tatínek s maminkou, neptají se, kdy je uděláte dědečkem a babičkou?

Jo, rodiče už s tím také začínají. (smích) Nikdy to neříkali, ale občas to zmíní. Z jejich strany je to spíše hec, říkají mi, že jsem vybíravá, ale to vůbec není pravda. Spíš to se mnou asi není lehký.

Měl by váš potenciální partner mít vlastnosti jako váš otec?

S tátou máme intenzivní, hezký vztah. Je to skvělý, čestný člověk a chlap, takže pokud bych někoho takového našla, byla bych ráda. Dnes je ale těžké najít toho pravého. Naše generace je taková, že když přijde první problém, hned se loučí.

Děti slavných rodičů to někdy nemají lehké. Jak se k vám na škole chovaly učitelky a spolužáci?

Všude moc hezky. Na střední škole jsem to ale dlouho tajila. Nemám v povaze někam přijít a hned všem oznámit: „Ahoj lidi, víte kdo jsem?“ Asi po třech měsících mě táta přijel vyzvednout před školu a tím se to provalilo. Ve vztahu k učitelům a spolužákům se ale nic nezměnilo. Jen jednou se mi stalo, že se se mnou chtěla kamarádit holka jen z toho důvodu, že měla ambice zpívat a přese ve mně viděla šanci, jak se k tátovi dostat.

Proč jste si místo konzervatoře vybrala ekonomickou školu?

Na konzervatoř jsem se chystala, ale na poslední chvíli jsem se rozhodla jinak a udělala jsem dobře. Když jsem studovala ekonomku, chodila jsem tam na hodiny zpěvu a viděla, jak jsou tam všichni sami za sebe, sólisté, lační po úspěchu, falešná přátelství... Takové prostředí by nebylo pro mě. Ekonomka byla super! Multikulturní škola, měla jsem spolužáky snad ze všech koutů světa a nikdy se tam nestaly věci, že by někdo někoho nesnášel. Měli jsme bezvadný kolektiv, hrozně ráda na to vzpomínám.

O vysoké škole jste neuvažovala?

Uvažovala. Nezdařilo se, prošvihla jsem to a dnes toho lituju. Lákaly by mě obory jako je sociologie nebo politologie. To jsem měla dělat. Teď už se mi do toho ale nechce, přijde mi, že je na to už pozdě.

Tatínek je trojnásobným slavíkem. Máte podobné ambice i vy?

Tak to by bylo hodně příjemný. (smích) Český showyznys je složité téma. Velmi málo hudebníků se v dnešní době prosadí svojí tvorbou. Je problém dostat něco mezi lidi. Můj handicap je ten, že se neumím nabízet, nemám ostré lokty, které jsou asi potřeba. Jsem šťastná, že můžu vystupovat s tátou, zpívat svoje vlastní písničky a hrozně mě těší reakce lidí na koncertech. Přestože ty písničky, co zpívám, neznají z rádií, rádi si je poslechnou a líbí se jim. To je to, proč to dělám.

Neuvažovala jste o tom, že byste se osamostatnila? Vyletěla z rodinného hnízda, postavila vlastní kapelu?

Tak byt jsem si právě pořídila a momentálně si ho zařizuji. Kvůli tomu letos vynechám i dovču. Mám kolem toho plno práce, ale hrozně mi to baví. Co se týče kapely, tu bych si postavila strašně ráda, ale není to snadné. Kapelu musíte živit a tolik koncertů zase není. Je to také hodně o štěstí, aby se v rádiích chytla nějaká písnička a stal se z ní hit. Vydala jsem zatím tři alba s vlastními písničkami. Nyní vyšel můj nový singl se dvěma skladbami, k jedné napsal text Xindl X, druhou zase zaranžoval Jirka Burian alias Kapitán Demo. Třeba se to povede teď.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.