Celebrity

6. května 2022 18:00

Anna Fedorov

Dalibor Janda: Hurikán je moje image. Motorkáři legendární píseň pouští na pohřbech

Nenechte si ujít Dalibora Jandu v pořadu Povídej

Dalibor Janda dodnes slaví úspěchy s písní Hurikán. Velkou oblibu si píseň našla zejména mezi motorkáři. Ti ji dávají hrát na pohřbech svých kamarádů, kteří zahynuli na silnicích. Ačkoliv je to podle něj velmi nepříjemná věc, je s tím už smířený. Ostatně právě o tom je text jeho nejslavnější písně.

Janda na začátku osmdesátých let prorazil písněmi Žít jako kaskadér, Všechno na Mars nebo Ostrovy. Ovšem právě Hurikán se stal jeho nejslavnější písní. „Hurikán je moje image, takový know-how. Je to hit, který lidé znají, pořád je v pohybu a svým způsobem mi vydělává i peníze,“ uvedl Janda v pořadu Povídej moderátorce Radce Červinkové.

Píseň si získala velkou oblibu zvláště mezi motorkáři. „Kolikrát kolem mě projíždějí a křičí na mě Hurikáne. Textař Jan Krůta, který k tomu napsal slova, nakonec zvolil příběh jeho kamaráda, který se zabil na motorce. Postupem času se to ukázalo i v té písničce. Občas mi totiž někteří motorkáři píší, že se jim zabil kamarád na motorce a že si chtějí mou písničku zazpívat na jeho pohřbu s jeho jménem,“ vylíčil trojnásobný držitel Zlatého slavíka.

Motorkáři mě vždycky zdraví

„Je to docela krutý a stávalo se mi to dost často a stává i teď. Je to dost nepříjemná věc. Na druhou stranu Hurikán je právě právě o tom. Motorkáři to vytušili a když jedeme někde kolem nebo zastavíme na pumpě, zdraví mě,“ uvedl 69letý zpěvák. Celý rozhovor sledujte v neděli 8. května v pořadu Povídej od 21:30 na CNN Prima NEWS.

Dalibor Janda před více než rokem doslova bojoval o život, když prodělal infarkt. „Bylo to blesk jako z čistého nebe. Udělalo se mi u oběda špatně a začalo mě bolet pod krkem. Ta bolest se postupně zhoršovala. Nakonec mi zavolali sanitku,“ vylíčil hudebník s tím, že měl štěstí na šikovné lékaře. „Byl jsem v dobrých rukou a měl nad sebou anděla strážného. Co jsem se pak dozvěděl z papíru, třikrát mě oživovali, takže jsem byl téměř na druhé straně,“ doplnil.

Teď si prý na sebe dává větší pozor a pečuje i o své zdraví. Dokonce si prý koupil rotoped. „Velmi o mě pečují také má dcera s manželkou. Mají o mě strach,“ svěřil se hudebník.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.