Vyrazili jsme do bazénu v hotelu Thermal: Všude čisto, dojem kazí schodiště v rozkladu

KVIFF: Bazén v hotelu Thermal nabízí velké vyžití

Když se v Karlových Varech koná Mezinárodní filmový festival, tak si řada návštěvníků odskočí odpočinout do slavného bazénu v hotelu Thermal. Tedy do bazénu, o kterém v minulosti padla řada nelichotivých slov a drsných recenzí. S redaktory webu Prima Ženy jsme se do hotelového bazénu a sauny vypravili, abychom zjistili, jaká je realita dnes.

Rekonstrukce karlovarského hotelového bazénu stála 140 milionů korun a její dokončení se několikrát odsouvalo. Když byl bazén na konci srpna 2021 konečně otevřen, část novinářů i návštěvníků zůstala v šoku. Nevyspádované dlaždičky, křivé spáry, v koutě složené dlaždice... Vypadalo to, že stavební dělníci si odskočili na svačinu, ale jednou se vrátí a vše vyladí na jedničku.

„Když se člověk na pánských sprchách sprchuje, tak to teče do záchodu místo toho, aby to teklo do odpadu. Takže uklízečky tam lítají. Bavil jsem se s nimi a jsou z toho nešťastné. Celý den stírají vodu,“ popsal situaci po otevření jeden z návštěvníků pro stanici Radiožurnál. Vládní hnutí ANO ale do světa hlásilo, že je vše nádherné, a že detaily se přece opraví časem. V červenci 2023 jsme se do bazénu vypravili, abychom se přesvědčili, jaká je současná realita.

Čisto, super voda, ale chyby se najdou

Je pravda, že Saunia Thermal resort nabízí návštěvníkům Karlových Varů opravdu velké vyžití. K dispozici je klasický velký bazén a hned vedle menší bazén s vodou, která na první pohled ke koupání neláká. Jenže to by byla chyba. Jde o světový unikát, menší bazén je totiž plněn přírodním teplým pramenem, jedná se o stejný pramen, který plní slavné karlovarské Vřídlo. Unikátní zážitek, který by měl vyzkoušet každý milovník termálních pramenů.

Příjemně nás překvapilo, že teplá voda je i v klasickém bazénu. Přechod z termální vody do klasického bazénu tak není pro organismus žádným šokem. U bazénu stojí stan, ve kterém se během festivalu stará o zábavu DJ. Kromě nádherného výhledu na Karlovy Vary bazén láká na divoké pool párty. Kdo dostane u vody žízeň, může využít hned tři bary. Postaráno je i o rodiny s dětmi, součástí bazénu je brouzdaliště a hračky pro děti.

Mohlo by vás zajímat: Nenechte se ve Varech oškubat na jídle. Jak ušetřit? Místní rádi poradí

I když vstup do bazénu a sauny mezi nejlevnější nepatří, cena občerstvení nás překvapila, nebyla přemrštěná ani na festivalové poměry. Chybičkou bylo chování servírky, zapomněla na nás s jídlem a když jsme se jí připomněli, neomluvila se. Koukala na nás stylem, že je to naše chyba. Ale podle slečny, která měla možná jen špatný den, nebudeme hodnotit celý komplex.

Musíme naopak pochválit, že všude je čisto jako v laboratoři, uklízečky se opravdu snaží a také musíme uznat, že vnitřní prostory kolem sauny jsou dotažené na jedničku. Do technického zázemí jsme se nepodívali, ale co jsme viděli jako obyčejní návštěvníci, tak zaslouží jednoznačně pochvalu.

Co pochvalu ale nezaslouží, je okolí venkovního bazénu. Ve fotogalerii najdete popraskaný beton a schodiště, které dělá ostudu. Okolí bazénu je tak trochu pihou na jinak krásném prostředí. Člověku pak vyvstane na mysli otázka, když rekonstrukce stála 140 milionů, že se opravdu nenašlo pár tisíc na opravu rozpadajícího se schodiště. Za rok se vrátíme a uvidíme, zda se tuto jizvu na jinak krásné tváři hotelového bazénu podařilo odstranit.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 5. 2024

Dnes byste mohli dobře psát beletrii nebo publicistiku. Je docela dobře možné, že jste o nějakém literárním oboru uvažovali. Proč váháte? Nikdy není pozdě. Najděte si čas na napsání příběhu. Pokud máte negativní postoj k věcem, které děláte, jak chcete něco udělat, Berani?

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.