Seriály a filmy

1. října 2024 12:06

Petra Jaroševská

Při šmejdění soupeři zjistí, že Theodor byl ženou. Před lety si sáhl na život

Tereza - Prostřeno! S29 (127)

Úterní hostitel Theodor byl od první chvíle výrazným soutěžícím. Jeho zásady zdravého stravování nešly soupeřům do hlavy. Jeho menu bude bez masa a mouky. Zároveň poodhalí něco ze svého soukromí. A nebude to nic veselého.

Třicetiletý Theodor žije v Olomouci. Byt obývá sám a podle toho to také vypadá. Místo obývacího pokoje má tělocvičnu. Pro potřeby natáčení ale činky s běžeckým pásem schoval. Má rád symboliku andělů, mandal, všude v bytě jsou vyobrazení lvi. Ti jsou prý podle feng šuej znakem pro ovládnutí osudu. Theo o sobě tvrdí, že je neustále v pohybu. Zabývá se také zdravou stravou, což by rád hostům dnes vysvětlil. V pořadu prohlásil, že vepřové maso není zdravé, čímž některé u stolu překvapil. Jelikož se hostitel vyhýbá mouce a masu, jeho menu je následující – duo rostlinných pomazánek, vegan verze maminčina boršče, nehalušky se zelím a nemasovým uzeným a ovocný košíček s mango-banánovou zmrzlinou.

Theo v kuchyni ví, co dělá. Soupeři ale nevědí, jestli se dnes nají. Boršč někteří neznají, nehalušky a nemaso jsou pro ně záhadou. Půjde přitom o kroupy s uzeným tempehem. Recepty najdete v aplikaci Prima Zone. Jako přípitek při příchodu dostanou soutěžící nápoj ze zeleného ječmene. Je prý dobrý na trávení. Veronika tvrdí, že to chutná jako žabinec. Jako první chod dostanou hosté úkol týdne – cizrnové pizza košíčky. Překvapeně konstatují, že to není vůbec špatné. Stejně jako rostlinné pomazánky z paprik a kešu.

Theo je samé tajemství. Podívejte se na video, kde hosté vyzvídají:

Theodor se narodil jako Tereza

V řepové polévce někomu chybí maso, většině ale chutná. Soutěžící by se rádi dozvěděli o Theodorovi víc. Přinejmenším o jeho radikálním stravování. Má totiž rád různé detoxy nebo stravu s vynecháním nějaké suroviny. Prozradí, že to souvisí s psychickými problémy a poruchou příjmu potravy. Také měl fázi, kdy neměl rád svoje tělo.

Čtěte také: V Prostřeno! vaří Theo, který býval ženou. Soupeře potrápí vybíravostí v jídle

Více o minulosti mluvit nechce, takže se hosté vše dozvědí až při šmejdění. Pepa objeví časopis s článkem o Theovi. „Málokoho napadne, že se sympaťák z Olomouce před několika lety pokusil vzít si život. Důvod? Necítil se dobře ve svém těle. Narodil se totiž jako Tereza,“ čte. Soutěžící jsou v šoku. Tohle vážně nikdo nečekal. „Klobouk dolů před ním, že to ustál a zvládl,“ říká Veronika. Sám Theo o minulosti mluví málo.

Největší zlom nastal před sedmi lety. Nespokojený byl ale už v pubertě, kdy se mu měnilo tělo. Tloustnul, necítil se dobře. Víc o proměně nechce mluvit. Jen to, že se přišel do Prostřeno! zviditelnit kvůli jiné soutěži. Nová zjištění o hostiteli někteří tráví hodně pomalu. Třeba Roman se necítí vůbec příjemně. Atmosféru u stolu trochu napraví zábava – skládání origami. Sladká tečka bude sice zdravá, ale chutná. Podívejte se na všechny epizody týdne na prima+ a uvidíte, jak se bude Theo projevovat v dalších dnech.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 10. 2024

Dnes se vám může podařit mnoho věcí. Energie je velmi intenzivní. Dávejte si pozor na manipulaci s druhými. Nikdo nemá rád, když mu někdo rozkazuje, a proto buďte taktní. Snažte se nedávat najevo své nadřazené znalosti. Lidé vám to budou mít za zlé, i když máte dobré úmysly (a máte pravdu).

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.