Seriály a filmy

29. září 2024 07:00

Petra Jaroševská

V Prostřeno! vaří Theo, který býval ženou. Soupeře potrápí vybíravostí v jídle

Tereza - Prostřeno! S29 (127)

Symfonie zvuků, vůní a šustění ruliček se v soutěži amatérských kuchařů rozezní tento týden v Olomouckém kraji. U stolu se sejdou vybíraví jedinci i ti, co snědí prakticky vše. Někoho k účasti přemluvili příbuzní a kamarádi, další se přihlásili sami. Jak moc to rozhodne o soutěživosti a hráčské taktice?

Dvě ženy a tři muži. Kdo se ke své plotně postaví s největším zápalem a koho neodradí ani zapeklitý úkol týdne, kterým je v týdnu od 30. září příprava pizzy podle vlastního gusta? Budou v kuchyni většími kouzelníky muži nebo ženy? Uvidíte, kdo předvede, že vaření je jeho silnou stránkou, jak se komu v kuchyni bude dařit připravit naplánované složité i jednodušší menu. Kdo vsadí na novinky světové kuchyně, kdo na českou klasiku?

Kartami mohou zamíchat i potravinové alergie či jen nechuť konzumovat některé pokrmy. Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení. Sledujte ho každý všední den v 17:55 na Primě, v předstihu pak všechny díly na prima+ a dozvíte se víc.

Pondělí: Řidič autobusu Josef Neuman (63) se v pořadu objeví na popud ženy

Ta mu také pomohla menu sestavit i natrénovat. Pepa připraví rajčata plněná bylinkovou pěnou, kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi, vepřové žebírko s liškovou omáčkou, šťouchané brambory a povidlové řezy se šlehačkou a ovocem. Hosté ale řeší, že kdyby toho měl Pepa ve svém menu víc ze své hlavy, udělal by na ně lepší dojem. U stolu se začne profilovat Theodor. Co jí a co nejí? Nad talířem svádí svůj boj, protože sleduje do posledního sousta, co jí. Ostatní zajímá, proč to má tak nastavené. Bude schopný jim to vysvětlit?

Úterý: Senior referent Theodor Štreit (30) se do pořadu přihlásil, aby se zviditelnil

Theodora bylo při první večeři slyšet nejvíc ze všech, protože má velmi specifické stravovací požadavky – vyhýbá se pšeničné mouce a rafinovanému cukru a nevyhledává maso. Všichni jsou tedy zvědaví, jakou zdravou kuchyni jim Theo připraví. A bude to duo rostlinných pomazánek, vegan verze maminčina boršče, nehalušky se zelím a nemasovým uzeným a ovocný košíček s mango-banánovou zmrzlinou. Nakonec ale víc šokující než menu bude Theova minulost. Roman se zeptá u stolu, proč je Theodor brutálně radikální ve vztahu k jídlu. Proč nebyl schopný jíst na veřejnosti a proč tedy nebyl v souladu se svým tělem? Vše objeví parta hostů během šmejdění. Před lety byl totiž Theodor ženou, Terezou.

Středa: Maminka na mateřské dovolené Denisa Vaňhová (31) se přihlásila proto, že ji manžel doma hecoval

Denisa sice hosty zaskočí menu, které podle nich nebylo z těch nejsložitějších, ale náramně si na něm pochutnají. A co tedy bude Denisa vařit? Pro hosty chystá fíky zapečené s kozím sýrem a pistáciemi, krupicovou polévku s pažitkou, kachní prsa se salátem z pečené mrkve a bramborami na másle a limetkový dezert. Theodor neví, co je krupicová polévka. Veronika myslí, že polévku tohoto typu zvolila proto, že ji často vaří synovi. Roman rovnou odhalí, že to bude nejslabší jídlo z celého menu. A to ještě ani neochutnal. Nad polévkou dojde na další debatu. Roman si myslí, že je polévka z krupicové kaše.

Čtvrtek: Manažer Roman Grigar (31) doma prakticky nevaří

Je to muž mnoha profesí a hostům tvrdí, že vaří teprve 14 dnů. Nikdo neví, co si o tom myslet, a hlavně co je čeká. Pravda je taková, že Roman miluje jídlo, ale k vaření skoro žádný vztah nemá. Polévku má připravenou, nudle od babičky. Ve svém menu jim slibuje dokonalý rohlík, vyvařené hovězí a zeleninu s nejlepšími nudlemi od babičky, dále kuřecí maso ve skvěle dochuceném indickém krému s máslovo-česnekovou plackou a dort ze sýru pokrytý jahodami ze zahrádky. Roman vlastně jen zkompletuje jednotlivé části pokrmu do výsledné podoby. Theo se u předkrmu rozhodne, že nebude jíst.

Pátek: Jednatelka společnosti Veronika Pospíšilová (32) si chce vyzkoušet vaření pod tlakem

Má zkušenosti s natáčením – účinkovala v pořadu Policie v akci. Případnou výhru by použila na cestování. Co pro své hosty chystá? Navaří moderní menu, když připraví řepové carpaccio, hráškový krém, dušená vepřová líčka s bramborovou kaší a čokoládovou pěnu s malinami. Tvrdí o sobě, že je hodně tvrdohlavá a rozhodla se, že soutěž vyhraje. Podaří se jí to? U stolu se zase bude řešit záměr Thea. Jaká je jeho taktika, ptá se Roman? Mezi pány to bude vřít. Přesto Theo tvrdí, že bez Romana by byla u stolu nuda.

Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte v aplikaci Prima Zone.

Který pořad vás v Prima Zone nejvíce zajímá?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 9. 2024

Rodinné hodnoty, které jste přijali, mohou být dnes zpochybněny. Možná budete považovat některé přátele za svou skutečnou rodinu nebo si budete myslet, že netradiční domácnost pro vás funguje lépe než tradiční. Nedovolte, aby vás obavy příbuzných přiměly držet se zpátky.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.