Prima KRIMI nabídne premiérové díly oblíbené detektivní série Stíny smrti

Francouzská mysteriózní kriminální série Stíny smrti patří k nejúspěšnějším a nejsledovanějším pořadům v Evropě. Dobrou zprávou pro české diváky je, že se již od 4. května mohou na kanálu Prima KRIMI těšit na 46 nových dílů!

Svižný krimiseriál Stíny smrti přináší tajuplné a napínavé příběhy z různých koutů země galského kohouta. Co film, to jiná zápletka a uzavřený případ. Seriál zároveň umožňuje návštěvu těch nejkrásnějších, ale také nejtajemnějších a nejnebezpečnějších míst v Evropě.

Jednou se řeší smrt významného onkologa Antoina Noireta, který se utopil v Ďáblově tůni hluboko v lesích francouzského Chanteloube. Stopy v okolí nalezené mrtvoly nasvědčují tomu, že se na místě odehrál pohanský rituál. Opravdu se profesor stal nebohou lidskou obětí zavražděnou během skutečného satanistického obřadu? V další epizodě během oslav historického vítězství protestantského města Montaubanu nad armádou křesťanského krále Ludvíka XIII. v roce 1621 někdo zavraždí bývalého ragbyového hráče. V jiném díle Stínů smrti zase neznámý přízrak terorizuje obyvatele idylického francouzského souostroví Les Saintes, a někteří dokonce tvrdí, že to je duch nebohé mrtvé majitelky hotelu!

Každý ze strhujících televizních filmů představuje novou dvojici atraktivních hrdinů, kteří často musí překonávat osobní problémy, neshody a rozdíly, aby úspěšně odhalili pachatele a dopadli vraha. Uzavřené příběhy se odehrávají na známých i méně známých místech celé Francie – od Štrasburku a Bretaně, přes přístav Le Havre, až po Katarský hrad nebo ostrov Guadeloupe.

5. zajímavosti z krimiseriálu Stíny smrti

  1. Každá epizoda seriálu se odehrává v jiném francouzském městě nebo regionu, například v Baskicku, Saint-Malo, Pyle, v Baskicku, oslavované kuchařské volmoci, či v Avignonu, Burgundsku nebo Dunkerku.
  2. Co díl, to až na pár epizod jiní hrdinové.
  3. Koncept Stínů smrti se podobá legendárnímu německému krimiseriálu Místo činu, který postupně vzniká už od roku 1970.
  4. Seriál Stíny smrti vymyslela producentka Iris Bucherová. Její hlavní myšlenkou bylo dát šanci a prostor mladým a začínajícím scenáristům a režisérům, kteří mohou realizovat různé nápady, když se budou závazně držet hlavní koncepce seriálu.
  5. Dvojici hlavních hrdinů většinou hrají známí francouzští herci jako Frédéric Diefenthal (filmová série Taxi), Pierre Arditi (Tenkrát podruhé, Pan a paní Adelmanovi), Ingrid Chauvinová (Bílá ruka, Pán odnaproti), která také moderovala legendární soutěž Klíče od pevnosti Boyard, Stéphane Freiss (Zpovědi, Podnájemnice) nebo Bernard Yerlès (Moje dvě lásky, Adriana a já).

Sdílejte článek
Štítky smrt Francie Evropa Štrasburk Prima Krimi krimiseriál Le Havre Stíny smrti

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.