5 nových druhů cukroví: nepečené, dietní nebo italské
Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda... České domácnosti prý stačí ročně upéct osm druhů cukroví. A pokud vás už nebaví klasika, my pro vás máme návrhy, jak sladkou vánoční tabuli trochu ozvláštnit.
Sladké nemusí být vždy jen pečené (a nemusí to být vosí hnízda). Zkuste se na vánoční cukroví podívat i z jiného úhlu. Co asi tak jedí na Vánoce Italové, ale i jiné národy? Co nového byste se mohli naučit ve vánočním shonu vy? Máme pro vás nabídku, jak péct exotické cukroví a nezbláznit se.
Podívejte se na recepty:
Polomáčené ovesné sušenky
Pro ty, kteří drží dietu. A pokud na sebe budete obzvláště přísní (komu by se chtělo po svátcích hubnout ty tři kila navíc, že), tak je nenamáčejte ani do čokolády. Cukroví to nemusí být zcela vánoční, ale udělejte z něj celoroční klasiku:
Sádlovky s důlkem plným marmelády
A teď úplný opak. Nebojte se sádla a pečte s ním cukroví jedna báseň.
Italská "vánočka" Panetonne
Vánočka píšeme proto, že chutná tak trochu jako česká vánočka, tvar má ovšem poněkud jiný a ucítíte v ní rozhodně víc citrusů... z citronové kůry.
Florentýnky
Florentýnky jsou další zdravou variantou cukroví: z hnědého cukru, brusinek a mandlí.
Datlové kostičky
Další nepečené cukroví, které si můžete udělat sladké podle vašich možností. A potřebujete na to v podstatě jen datle, buráky a čokoládu.
Další inspiraci nejen na sladké najdete ve vydání časopisu Prima Fresh: