Duchaření v Castlovi i jinde. Jaký je váš nej příběh?

Netradiční případ mají na krku Richard Castle a Kate Beckett. Řeší totiž smrt muže, který zemřel v domě s vražednou historií. Než zjistíte, kdo za tím stojí, připomeňte si pár duchařských kultovek. Z různých žánrů.

Na paranormální téma zabrnkal další díl seriálu Castle na zabití, který jsme viděli v úterý ve 21.20 na Prima love. Sledujte seriál každé úterý v tuto dobu.

Superslavní krotitelé

Pecka. To byla roku 1984 komedie Krotitelé duchů. Vtipná a svižná záležitost o hordách duchů, které zaplaví New York, se zařadila mezi klasiky, kterou si zamilovali děti i dospělí. V hlavních rolích zazářili Bill Muray, Harold Ramis, Dan Aykroyd a Sigourney Weaer, a Krotitelé duchů se též stali nejvýdělečnější komedií té doby – až o 6 let později byli poraženi další kultovkou Sám doma. V roce 1989 následovalo též celkem vydařené pokračování. Bohužel nedávno proběhla médii zpráva, že Harold Amis, který hrál Dr. Egona Spenglera, zemřel. Mimochodem – úvodní píseň Ghostbusters skladatel Ray Parker Jr. pojal jako volání o pomoc – poté co zhlédl reklamu na služby skutečných krotitelů duchů. Na špici americké hitparády vydržela celé tři týdny!

Mrtvá nevěsta

Cool Tim Burton

Také Tim Burton rád balancuje na hraně komedie a hororové atmosféry. Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Temné stíny, Ospalá díra a také – někdy poněkud nedoceněný – Beetlejuice jsou toho důkazem. Komedie z roku 1988 pojednává o dvojici manželů (v podání Geeny Davis a Aleka Baldwina), kteří poté, co se zabijí v autě, se do svého domu vracejí jako duchové. Jenže ouha, nastěhovali se sem fajnoví Newyorčané, což se zesnulým majitelům nelíbí ani trochu. Tak si najmou bio-exorcistu (Michael Keaton), který má nepohodlné živáčky vyděsit. Zprvu geniální plán se však překvapivě zkomplikuje. Snímek obdržel Oscara za masky, v roli Lydie, která se s duchy spřátelí, se objevila mladičká Winona Ryder.

Duch s Patrikem Swayzeem. Foto: archiv

Zamilovaný Duch

Krimi nádech a milostný příběh. To kombinuje další slavná „Skoroosmdesátková“ záležitost Duch s Patrickem Swayzem a Demi Moore. Na jeho počátku žije bankovní úředník Sam s výtvarnicí Molly, šťastné soužití však zhatí Samova smrt, když ho na ulici zastřelí neznámý vrah. Samovi se však stýská a pomocí excentrického média Ody Mae v podání Whoopi Goldberg se spojí se světem živých, aby dal Molly zprávu. A zjistí, že za jeho smrtí možná stojí někdo, koho zná… Film má na kontě dva Oscary, z nichž jednoho získala Whoopi Goldberg. Ta přitom neměla ve snímku vůbec hrát, prosadil si ji až sám Swayze. Dramatický příběh se váže i ke zmíněnému Whoopiinu Oscarovi – soška se, když ji herečka poslala vyčistit, ztratila a byla nalazena na letišti. Pohozená v odpadcích. Uf uf!

O humor ani napětí nebude rozhodně nouze ani v úterním Castlovi na zabití. Sledujte od 21.20 na Prima love.

nov

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.