Kim Catrall. Dračice ze Sexu ve městě

"Nejsvéráznější" ze čtveřice kamarádek ze seriálu Sex ve městě je jednoznačně Samantha Jones v podání anglicko-kanadské herečky Kim Catrall. Než si dáte další díl fenomenálního seriálu, mrkněte na pár zajímavostí o této sexy dámě.

Další díl seriálu Sex ve městě uvidíte ve čtvrtek od 22.40 na Prima love.

Trojice manželů

Letos osmapadesátiletá Kim Victoria Catrall za svůj dosavadní život vystřídala trojici manželů. Koncem sedmdesátých let byla vdaná za kanadského spisovatele Larryho Davise – rozešli se po dvou letech. O tři roky později se provdala za architekta Andreho J. Lysona, s nímž se dokonce odstěhovala do Frankfurtu a naučila se mluvit plynně německy, i toto manželství se však po sedmi letech rozpadlo. Pak si dala poměrně dlouhou pauzu a až mezi lety 1998 až 2004 byla ve svazku s jazzovým hudebníkem a zvukovým designérem Markem Levinsonem.

Spolu mimochodem napsali knihu Uspokojení: Umění ženského orgasmu. Catrall je bezdětná – po dětech podle svých slov toužila, ale osobní život jí nakonec převálcovala kariéra. Před pár lety se také hezky vyjádřila i o svých prvních dvou manželích – oba prý velice milovala, ale svazkům nesvědčilo náročné herecké živobytí.

Nejslavnější role

Naprosto zásadním počinem je v herecké kariéře Catrall jednoznačně sexy Samantha Jones ze seriálu Sex ve městě. Mladou Kim jste však také mohli vidět v Policejní akademii, Polanského majstrštyku Muž ve stínu (a řadě dalších méně známých snímků). Za ztvárnění Samanthy Jones získala řadu ocenění včetně Zlatého glóbu a image protřelé, náruživé a sebevědomé dračice navrch (myšleno v tom nejlepším slova smyslu).

Rodinné odhalení

V roce 2009 se Catrall zúčastnila dokumentárního cyklu BBC s názvem Kdo si myslíte, že jste? Odhalila v něm některá nepříjemná fakta o svém dědečkovi. Ten v roce 1938 opustil rodinu – včetně tehdy osmileté matky Kim a jejích dvou mladších sester. Později se ukázalo, že se dal na bigamii – oženil se s druhou ženou a měli další čtyři děti. Počátkem 60. let se odstěhoval do Austrálie, kde pracoval jako pošťák a zemřel v půli 70. let. O jeho životě však jeho první rodina nic nevěděla, dozvěděli se o něm až v tomto dokumentárním cyklu.

Sex ve městě uvidíte ve čtvrtek ve 22.40 na Prima love.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.