Síla ženy. I o tom jsou Vzpomínky na Afriku

Vzpomínky na Afriku, to není jen sedm Oscarů, vůně parného léta, ale i příběh o neobyčejně silné ženě. Meryl Streep hraje dánskou spisovatelku Karen Blixen, která touží po cestování. Sen se jí splní v divoké Africe, kde začne žít. Je to ale těžký život, který není tak úplně podle jejích představ...

Vzpomínky na Afriku sledujte v sobotu ve 20.15 na Prima love. Uvidíte krásné obrazy savan, divokých řek a nezkrocených zvířat, která od pradávna vládla celému území. Potkáte se s kmeny domorodých obyvatel, jež se snaží stovky let přežít z mála, jaké by obyčejnému bělochovi nestačilo ani na týden. Afrika je kontinent plný tajemna, bolesti, ale i odhodlané lásky. A nabízí člověku zažít pocit souznění s přírodou.

Sedm Oscarů a řev lvů

Vzpomínky na Afriku získaly v roce 1985 sedm Oscarů – za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář, kameru, původní hudbu, výpravu a nejlepší zvuk. Oscara by měla získat i filmová hrdinka.

Není jednoduché být ženou, natož běloškou v Africe. Meryl Streep se stěhuje do Keni se svým manželem, kterého si bere z rozumu. Chtěla na farmě pěstovat dobytek, ale když její manžel začne s plantáží, podřídí se a s vervou se pustí do práce. Po pár měsících začíná první světová válka a všichni bílí muži se rozhodnou bojovat. Krásná plantážnice zůstává na farmu sama, ale v domorodcích má silnou oporu. Vedení farmy zvládá jako muž.

Nespoutaný Robert Redford

Když se v jejím životě objevuje bílý lovec, nemůže už mít kvůli syfilisu, který chytila od manžela, děti. Robert Redfort je nepolapitelný dobrodruh a velký individualista, který nesmírně přitahuje všechny ženy.

S Meryl Streep zažívají několik situací, které jsou naprosto nezapomenutelné... Přestože se k sobě nastěhují, Robert dokáže žít hlavně sám se sebou.

Nepředvídatelná Afrika

Dánská spisovatelka má konečně po létech dřiny velkou a kvalitní úrodu, ale sklady kávy vyhoří a ona o celou úrodu přijde. Je to pro ni konec, farmu i pozemky zabaví banka, a tak se snaží alespoň pro své domorodce získat pozemek, na němž by mohli dál hospodařit a žít, jak jsou zvyklí…

Jak dopadne lyrický příběh lásky dvou lidí na černém kontinentě?

To se dozvíte v sobotu na Prima love ve 20.15!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.