Sobotní příběhy ze života: Máte ve svém okolí také Psychopatku?

Sobotní příběhy ze života ukážou další osud, nad kterým človek může pouze kroutit hlavou. Ženy jsou podle nejnovějších studií o 40 % víc náchylnější k tomu psychicky onemocnět. I o tom může vyprávět hrdinka filmu Psychopatka...

Nejnovější výzkumy Oxfordské univerzity odhalily čísla týkající se žen i mužů a jejich procentuální náchylnosti k psychickým chorobám. Zatímco žena má o 40 % větší pravděpodobnost, že bude trpět depresí a úzkostí, muži jsou náchylnější k závislostem na návykových látkách.

Jsou mužské a ženské nemoci?

Není to tak úplně přesné. Ženy svým prožíváním a sociálními podmínkami, jež jsou samozřejmě trochu jiné než u mužů, mají častěji tzv. vnitřní problémy. Ano, je to často podceňovná deprese a úzkost. Proč vnitřní? Většinou se týkají jich samých a starosti o jejich bližní. Není se čemu divit, dnešní žena je vystavena velkému tlaku společnosti. Různá očekávání, kdy musí být dobrou matkou, kuchařkou, skvělou kolegyní a výtečnou manželkou, ještě umocňuje to, že hlavně musí být ženou. Pokud už se kterákoliv jiná žena vymyká jakýmkoliv způsobem společenskému očekávání, často se cítí na okraji společnosti. Problémy pak řeší sama v sobě.

Muži naopak podléhají stresům z vnějšího okolí a také je tak řeší. Společnost od nich očekává sílu, dynamiku a finanční zajištění. Jejich vypořádávání se s psychickými problémy směřují "ven". Chovají se extrovertně. Pijí alkohol, berou drogy, nebo jsou agresivní ke svému okolí.

Je to psychopatka!

Nejspíše každý z nás má zkušenost s nějakou ženou, kterou nazval hysterickou psychopatkou. Na Prima love uvidíte v sobotu večer příběh ženy, která se snaží zachránit svou kolegyni, jež nemá kde bydlet. Jenže z milé kolegyně se stává větší strašák, než si dovedete představit. Nebojí se ani toho nejhoršího...

Jaký může být život s Psychopatkou? To se dozvíte už v sobotu ve 20.15 na Prima love!

Víte, že i Džejár z Dallasu měl v posteli pacientku z blázince? Přečtěte si něco víc o jeho milostném životě

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.