Seriály a filmy

11. listopadu 2013 12:09

Petra Kloidová

Sportovní hvězda se objeví ve Sběratelích kostí!

Svět sportu a kriminálek se propojí v dnešním díle Sběratelů kostí. Je zvykem seriálových scenáristů, že čas od času do fikčního světa vsadí skutečnou hvězdu. Sběratele kostí uvidíte v úterý ve 20.15 na Prima love!

Zatímco v Myšlenkách zločince to minulé úterý byla spisovatelka Patricia Cornwell, dnes večer uvidí fanoušci Sběratelů kostí basketbalovou hvězdu první velikosti – kouče Chicago Bulls Philla Jacksona. Trenér, který proslul četnými úspěchy, Kůstku ponouká k řešení případu, který se stal krátce po 11. září 2001. Podívejte se na pár zajímavostí Jacksonovy kariéry. Osobnost je to nejen úspěšná, ale i poměrně originální.

Hippík basketbalistou

Sice patřičně vytáhlý, ale dlouhovlasý a velice svobodomyslný Jakson začal svou kariéru v 60. letech jako basketbalista. Mnohem víc však později proslul na poli trenérství. S basketem skončil v roce 1980, načež začal trénovat profesionální týmy nižší ligy. A v roce 1987 působil i jako asistent trenéra Chicago Bulls Douga Collinse. Na samotného trenéra slavného týmu povýšil o dva roky později. A zapsal se do dějin basketbalu.

Hvězdný trenér

Michael Jordan nebo Scottie Pine – to jsou hvězdy, které Jackson na přelomu 80. a 90. let trénoval a dovedl k vítězství. Sestavil nový hráčský styl, vešel ve známost i jako trenér – kliďas. A vítězství se začala kupit. Do roku 1996 získali Chicago Bulls čtyři mistrovské tituly od doby, co je začal Jackson koučovat. Do roku 1998, kdy tým opustil, pak ještě další dva. Úspěšně je přitom vedl i po odchodu hvězdného Michaela Jordana.

Mezi špičkami

Ke konci roku 2010 byl Jackson pátým nejlepším trenérem v historii basketbalu, jedním ze šesti trenérů, kteří měli na kontě víc než 1000 vítězství. A zároveň jediným z této šestky, jež nekoučoval víc než 1900 zápasů, takže mu patří nejvyšší procento vítězství.

Sběratele kostí uvidíte dnes ve 20.15 na Prima love!

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.