Seriály a filmy

25. listopadu 2013 22:30

Petra Kloidová

Znáte bizarní smrti z historie? Kůstka řeší mrtvolu v lepidle

Pořádně bizarní vraždu řeší vyšetřovací tým v dnešním díle Sběratelů kostí. Pouliční umělec spadne během práce na billboardu do vlastního lepidla a zjistí, že v něm není sám – ale s kusy těla jiné osoby. I ve skutečném světě můžete narazit na opravdu bizarní vraždy...

Kůstka s Boothem rozbíhají vyšetřování, nebohému umělci však někdo musí dostat ještě přilepené kusy oběti z těla… I skutečný svět nabízí nemálo bizarních nehod a vražd. Než zjistíte, kdo a proč oběť večer do lepidla rozčtvrtil, seznamte se s několika nejzvláštnějšími. O jedné jste možná slyšeli i ve škole.

Šlechtičnu otrávil make-up

Obětí soudobé módy se stala Lady Coventry neboli Maria Coventry. V 17. století za vlády Jiřího II. platila tato Angličanka z vyšší společnosti za vyhlášenou krasavici. Bohužel měla zálibu v přemíře tehdy módního make-upu, který dámám zajišťoval co nejbělejší tvář a rudá ústa.

Její muž nadužívání make-upu nesnášel, což by ještě nebylo nic tak strašného, kdyby Maria nepoužívala make-up na bázi olova. To nakonec osud šlechtičny zpečetilo. Zemřela 30. září 1760, ve svých 27 letech, na otravu krve.

Pivo v ulicích Londýna bořilo i zabíjelo

Opravdu kuriózní tragickou nehodu zažil 16. října 1814 Londýn. V London´s Meux and Company Brewery praskl sud piva a miliony litrů alkoholu se rozlily přilehlými ulicemi. Pivní záplava zničila dva domy, prorazila stěnu Tavistock Arms Pub a uvěznila zaměstnankyni pod troskami. Naneštěstí stál pivovar v chudé čtvrti, kde mnoho lidí bydlelo v suterénních bytech, které se rychle naplnily tekutinou. Nepřežilo osm lidí.

Těžký úděl Přemyslovce

Do drsného středověku nás zavede nelehký životní příběh přemyslovského knížete Jaromíra. Prostřední syn Boleslava II. žil na přelomu 10. a 11. století. Za bratry měl Boleslava III. a Oldřicha a boje o moc z nich odnesl nejhůře právě on. Už na počátku 11. století totiž Jaromír s mladším Oldřichem a matkou prchá před Boleslavem III., který ho předtím nechal vykastrovat. Po Boleslavově „odklizení“ do vězení v zahraničí, se sice Jaromír s bratrem vrací a ujímá se vlády, roku 1012 ho však pro změnu mladší Oldřich sesadí. Jaromír prchá do Svaté říše římské, kde ho však uvězní Jindřich II. na 21 let. Když se roku 1033 konečně dostane na svobodu, je na Oldřichův příkaz oslepen. Konec jeho života je nejabsurdnější – o pouhé dva roky později umírá na latríně, poté, co ho propíchne kopím vrah, pravděpodobně najatý někým z rodu Vršovců. Zespodu.

Sběratele kostí a vraždu s lepidlem uvidíte ve 20.15 na Prima love.

Šárka Novotná

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.