Proč zrovna Eliška a Damián? Chtěli jsme dát ženám prince na bílém koni, říká Lenka Hornová

Lenka Hornová promluvila o seriálu Eliška a Damián

Nový seriál Eliška a Damián vyvolal vlnu reakcí a možná se ptáte, koho napadlo jej natočit a proč se odehrává ve dvou časových rovinách. Přímo u jeho vzniku stála Lenka Hornová, ředitelka obsahu FTV Prima a scenáristka seriálu, která prozradila, jak se myšlenka zrodila i v čem je unikátní.

Hlavní hrdinka Eliška žije v současnosti, Damián ale pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potká Elišku. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. Jak vznikl nápad na tento romantický seriál s dobrým koncem?

„Prásknu to, že generální ředitel řekl, že každá žena touží po tom, aby pro ni přijel princ na bílém koni,“ popsala Lenka Hornová v pořadu Showtime s tím, že ji hned napadlo, proč to tedy ženám divačkám nesplnit. „Proč by se to nemohlo stát? A od tohoto nápadu, od této věty uplynul rok a začínáme,“ dodala.

Od redaktorky pořadu Showtime ovšem Lenka Hornová dostala ještě jednu záludnou otázku. Proč by se divák měl na seriál dívat a nepřepínat? „Protože je to něčím unikátní, originální, jsou tam hezké záběry a kostýmy. Je to příběh o velké lásce, o dvou krásných mladých lidech. Oba musí překonat to, že každý z nich je pro něco předurčen. A teprve když se potkají, zjistí, že to není nutné, a rozhodnou se žít svůj vlastní život,“ popsala scenáristka. Na celý rozhovor se můžete podívat ve videu v úvodu článku a na reprízu prvního dílu seriálu Eliška a Damián už ve čtvrtek 7. září od 21:35 na Primě. Další díly následují vždy v sobotu ve 20:15.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.