Emma Smetana a Robert Urban se představí v novém romantickém seriálu jako Eliška a Damián

Skupina Prima slaví 30 let na pozici komerční jedničky. Divákům na podzim nadělí nový romantický seriál Eliška a Damián.

Přesně před třiceti roky, 20. června 1993, mohli diváci v Praze a středních Čechách naladit první komerční televizi pod názvem FTV Premiéra, která vysílání zahájila oscarovým filmem Amadeus. Od té doby se skupina Prima rozrostla na deset kanálů s nabídkou pořadů pro celou rodinu a v jejím portfoliu nechybějí ani weby, rádia nebo tištěná média. Už druhý rok v řadě se drží na pozici komerční jedničky se share 27,23 % v CS 15+ v celodni. Divákům přinese Prima na podzim nový romantický seriál Eliška a Damián plný nádherných exteriérů, kostýmů a skvělého hereckého obsazení. V hlavních rolích se představí Emma Smetana a Robert Urban.

Jak dobře znáte legendární pořady a tváře televize Prima?

1 23 Kolikáté narozeniny letos slaví televize Prima?

2 23 Kdy přesně došlo k zahájení vysílání tehdy ještě stanice Premiéra TV?

3 23 Jednou ze zakladatelek televize Prima (Premiéra) a autorkou návrhu vysílacího schématu byla:

4 23 Jak se jmenoval první český „nekonečný“ TV seriál, který Prima začala vysílat v roce 2004?

5 23 V roce 2005 uvedla Prima jako první na české televizní obrazovky reality show. Jak se jmenovala?

6 23 Vybavíte si ještě moderátorskou dvojici seznamovací reality show Balírna, sledující neobyčejné rande mladých lidí, kteří se vidí poprvé v životě? Která to byla?

7 23 V roce 2008 Prima jako první česká TV natočila telenovelu. Jakou?

8 23 Představitelkou hlavní role v první české telenovele byla herečka:

9 23 Nejdelším primáckým seriálem, který běžel od 18. 9. 2005 do 8. 12. 2010, byly:

10 23 Nejdéle vysílaným českým hobby pořadem (od roku 2001) je na Primě:

11 23 Jak se jmenovala potvora ze ságy Rodinná pouta, později Velmi křehké vztahy, nezapomenutelně ztvárněná Danou Morávkovou?

12 23 Která moderátorská hvězda je nejdéle působící na Primě?

13 23 Která reality show o vaření se na Primě vysílá nejdéle, a sice od roku 2010?

14 23 Jak se nazývá jedna z nejoblíbenějších částí návštěv v bytech hostitelů v Prostřeno!?

15 23 V roce 2014 začala Prima vysílat úspěšný seriál Vinaři, v němž v hlavní roli exceloval:

16 23 Co zapříčinilo „zamrznutí“ v minulosti poručíka Michala Břízy (David Matásek) ze seriálu Polda?

17 23 Po boku které herečky Jakub Prachař coby detektiv Rykl vyšetřoval vraždy v komediálním seriálu Dvojka na zabití?

18 23 Policista Petr Kraj (Lukáš Vaculík) ze seriálu Temný Kraj je specialistou na:

19 23 Nejstarším tematickým magazínem, věnujícím se zajímavostem v různých koutech světa, je:

20 23 Kdo vyhrál první řadu reality show VyVolení, jež ve své době vynikala nejvyšší sledovaností?

21 23 Ke kolikátým narozeninám oblíbené české herečky Jiřiny Bohdalové vznikl zábavný speciál show Máme rádi Česko – Máme rádi Jiřinku?

22 23 Ve kterém městě došlo během natáčení gastronomické show Ano, šéfe! k legendárnímu setkání šéfa Pohlreicha s klukem s kamením?

23 23 Kdo tvořil ústřední pár v oblíbeném seriálu Slunečná v podání Evy Burešové s Markem Lamborou?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

„Skupina Prima ušla za tři uplynulé dekády dlouhou cestu. Z malé regionální televize jsme se stali jedním z největších mediálních domů, který patří mezi lídry na trhu. Divákům k našemu jubileu přinášíme originální dárek v podobě nového romantického seriálu s dobrým koncem. Eliška a Damián nabídne humor, trochu tajemnou zápletku, ale hlavně milostný příběh, kde láska překonává bariéru staletí. Diváci budou moci u obrazovek prožívat to, o čem všichni sníme,“ říká o podzimní novince Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

Eliška a Damián prožijí velkou lásku přes staletí

Hlavní postava Eliška, kterou hraje Emma Smetana, žije v současnosti, zatímco Damián, kterého ztvárnil Robert Urban, přichází z roku 1758. Díky náhodně vzniklému elixíru začíná Damián cestovat časem a čím dál tím častěji se začnou jeho cesty protínat s Eliščinými. Mezi hlavními hrdiny postupně vznikají sympatie. „Hraji šlechtice, a to skýtá spoustu hezkých příležitostí nechat diváky nahlédnout do šlechtických budoárů, zámků a dalších krásných prostředí. V tomto ohledu je to rozhodně zajímavé, ale hlavně je to příběh o velké lásce,“ prozradil Robert Urban, kterého diváci znají také jako soudce Petra ze seriálu ZOO.

Čtěte také: Robert Urban promluvil o svlékání na jevišti. Celé léto bude polonahý na Vyšehradě

Děj seriálu Eliška a Damián

Obě hlavní postavy to ale rozhodně nebudou mít jednoduché a budou se muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou (Anežka Rusevová) a Eliška se musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila. „Nad přijetím role Elišky jsem moc dlouho neváhala, protože dostat hlavní roli v takovém velkém projektu je obrovská výzva. Mě navíc v životě baví zkoušet nové věci a chovám se občas dobrodružně a riskantně. Role jako tato se zkrátka neodmítá – já jsem moc ráda, že budu moci hrát takovou moderní princeznu, to dlužím svým dcerám,“ říká Emma Smetana. Dále se v seriálu objeví Anežka Rusevová, Anna Dvořáková, Jan Komínek, Petr Buchta, Milan Šteindler, Michaela Kuklová, Dana Syslová a mnoho dalších známých tváří.

Letní program na Primě

Kromě Elišky a Damiána nabídne Prima v nadcházející podzimní sezoně i další premiérové formáty. Celou řadu premiér přinese skupina Prima i v průběhu letních týdnů. Na hlavním kanále Prima se divákům představí Karel Roden a Barbora Bočková v televizní premiéře thrilleru Promlčeno nebo Jiří Langmajer a Martina Babišová ve snímku Minuta věčnosti.

Prima COOL nabídne o červencových pátečních večerech oddechovou zábavu především pro muže ve filmech Šprti na tahu, Na doraz, Hele, vole, kde mám káru? a Chlapi sobě. V srpnu pak diváky přenese do středověkého Estonska, kde se v hlavním městě Tallinu pustí do vyšetřování v sérii snímků Apatykář Melchior. Pozadu s premiérami nezůstane ani Prima MAX, která prázdniny odstartuje francouzskou komedií Rodinu si nevybereš, a v půlce léta nabídne napínavý film plný hollywoodských hvězd – Dokonalý trik.

Nového obsahu se dočkají i diváci kanálu Prima KRIMI – od poloviny července budou sobotní večery patřit sérii Severské vraždy. Prima LOVE nabídne v průběhu prázdnin nové díly oblíbeného seriálu Spoutaná láska a na konci srpna na jejích obrazovkách zakotví zahraniční hit Domov na pobřeží, který nabídne divačkám poutavý příběh rodiny žijící na americkém pobřeží plný lásky a intrik. V neposlední řadě přinese premiéru i Prima SHOW, která ukáže Ráj podle Bryana – úspěšnou zahraniční show mapující přestavbu luxusního hotelového resortu na Bahamách, do které se Bryanova rodina pustila svépomocí.

Zdroj: ATO – Nielsen, share CS 15+, za první čtvrtletí roku 2023


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.