Celebrity

20. října 2022 06:00

David Laštovka

Osudové lásky Karla Heřmánka: První manželství se rozpadlo bouřlivým způsobem

Herec Karel Heřmánek v těchto dnech oslavil 75. narozeniny. Otec pěti dětí se ženil dvakrát, za prvním manželství ale zůstala hořká pachuť. Kdo byl jeho první velkou láskou a co se mezi nimi stalo?

Žijící herecké legendě Karlu Heřmánkovi se skandály celý život vyhýbají. Rodina pro něj vždycky byla na prvním místě. Velký profesionál a jeden z nejlepších českých herců všech dob nikdy společenské akce nevymetal, rodina pro něj vždy byla vším.

Stejně tak tomu bylo i v době jeho prvního manželství, když si vzal za ženu půvabnou zubařku Stanislavu, s níž má dvě dcery, Karolínu a Kristýnu.

Idylka trvala několik let, pak se však mezi nimi stalo něco, co zůstává dodnes nevysvětleno. Sám herec se k tomu nikdy oficiálně nevyjádřil. Proslýchalo se, že manželka ho musela nějak zradit. Následoval rozvod. Heřmánek měl zlomené srdce a z rozpadu manželství se velmi těžko dostával. Dokonce se údajně zařekl, že už si do života jen tak někoho nepustí.

Životní lásku našel v dabingu

Jedinou náplastí na bolest pro něj byla práce. Tam alespoň na chvíli dokázal zapomenout a zahnat chmurné myšlenky. Láska si ho ale nakonec našla sama. Krátce po rozvodu se v dabingovém studiu setkal s o šestnáct let mladší televizní hlasatelkou Hanou Vávrovou, která ho zaujala. Osmělil se a pozval ji na rande. „Připadal mi takový smutný,“ zavzpomínala na osudové seznámení Heřmánkova manželka Hana v rozhovoru pro magazín Sedmička.

Věkový rozdíl ani jeden z nich nikdy neřešil. „Šestnáct let není žádná katastrofa. Taky když bylo našim klukům šestnáct, říkala jsem jim, že už se mohou dívat do kočárků, protože v nich může být jejich žena. Já jsem si se stejně starými kluky moc nerozuměla. Kromě školy jsem se vždycky pohybovala mezi staršími,“ svěřila se Hana Heřmánková v rozhovoru pro ONA Dnes.

V roce 1989 se jim narodil syn Karel, o rok později syn Josef. Teprve poté přišla na řadu svatba. „Karel mě požádal o ruku a mým rodičům tehdy řekl, že by měli být rádi, že si mě vzal, protože mám dvě nemanželské děti,“ rozesmála se Hana. V roce 2001 přišel na svět jejich třetí syn, kterému dali jméno František.

Bydlí na venkově, uprostřed jevanských lesů a milují se stejně tak, jako na začátku. „Musíte se oba respektovat, neusnout na vavřínech a o vztah pečovat. Prostě tomu druhému dokazovat lásku co nejvíce a ukazovat, že si ho stále vážíte,“ popsali Heřmánkovi svůj recept na šťastné soužití.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.