Celebrity

20. října 2022 06:00

David Laštovka

Osudové lásky Karla Heřmánka: První manželství se rozpadlo bouřlivým způsobem

Herec Karel Heřmánek v těchto dnech oslavil 75. narozeniny. Otec pěti dětí se ženil dvakrát, za prvním manželství ale zůstala hořká pachuť. Kdo byl jeho první velkou láskou a co se mezi nimi stalo?

Žijící herecké legendě Karlu Heřmánkovi se skandály celý život vyhýbají. Rodina pro něj vždycky byla na prvním místě. Velký profesionál a jeden z nejlepších českých herců všech dob nikdy společenské akce nevymetal, rodina pro něj vždy byla vším.

Stejně tak tomu bylo i v době jeho prvního manželství, když si vzal za ženu půvabnou zubařku Stanislavu, s níž má dvě dcery, Karolínu a Kristýnu.

Idylka trvala několik let, pak se však mezi nimi stalo něco, co zůstává dodnes nevysvětleno. Sám herec se k tomu nikdy oficiálně nevyjádřil. Proslýchalo se, že manželka ho musela nějak zradit. Následoval rozvod. Heřmánek měl zlomené srdce a z rozpadu manželství se velmi těžko dostával. Dokonce se údajně zařekl, že už si do života jen tak někoho nepustí.

Životní lásku našel v dabingu

Jedinou náplastí na bolest pro něj byla práce. Tam alespoň na chvíli dokázal zapomenout a zahnat chmurné myšlenky. Láska si ho ale nakonec našla sama. Krátce po rozvodu se v dabingovém studiu setkal s o šestnáct let mladší televizní hlasatelkou Hanou Vávrovou, která ho zaujala. Osmělil se a pozval ji na rande. „Připadal mi takový smutný,“ zavzpomínala na osudové seznámení Heřmánkova manželka Hana v rozhovoru pro magazín Sedmička.

Věkový rozdíl ani jeden z nich nikdy neřešil. „Šestnáct let není žádná katastrofa. Taky když bylo našim klukům šestnáct, říkala jsem jim, že už se mohou dívat do kočárků, protože v nich může být jejich žena. Já jsem si se stejně starými kluky moc nerozuměla. Kromě školy jsem se vždycky pohybovala mezi staršími,“ svěřila se Hana Heřmánková v rozhovoru pro ONA Dnes.

V roce 1989 se jim narodil syn Karel, o rok později syn Josef. Teprve poté přišla na řadu svatba. „Karel mě požádal o ruku a mým rodičům tehdy řekl, že by měli být rádi, že si mě vzal, protože mám dvě nemanželské děti,“ rozesmála se Hana. V roce 2001 přišel na svět jejich třetí syn, kterému dali jméno František.

Bydlí na venkově, uprostřed jevanských lesů a milují se stejně tak, jako na začátku. „Musíte se oba respektovat, neusnout na vavřínech a o vztah pečovat. Prostě tomu druhému dokazovat lásku co nejvíce a ukazovat, že si ho stále vážíte,“ popsali Heřmánkovi svůj recept na šťastné soužití.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.