V Prostřeno! vyhodí majitelka soutěžícího z bytu. Dojde i na šmejdění s lupou

Prostřeno! S27 (101) - Luboš

V tomto týdnu se u stolu sejdou čtyři muži a jen jediná žena. Jak se jim bude dařit, budou kout pikle, nebo se všichni společně rozhodnou světu ukázat, že kulinařina je nade vše? Komu se povede popasovat se s úkolem týdne tak, aby obstál v celkem chytře postavených menu?

Tentokrát budou mít soutěžící jediný úkol: zakomponovat food carving (technika, při které se z ovoce či zeleniny vyřezávají různé tvary a ornamenty, pozn. red.) do menu tak, aby nikdo nepoznal, že se jedná o úkol týdne. Kdo se na jeho přípravu vykašle, a kdo jej naopak vymazlí k dokonalosti? Kdo poprvé pozná, že je v menu něco navíc? Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Promotér Luboš (32) natáčení zaspí a štáb přivítá ve značně rozespalém stavu

Ani jeho byt nebude tak docela připraven na natáčení. Luboš se po chvíli probere, dá se dohromady a pustí se do vaření. Sází na menu bez masa, protože ho z etických důvodů nejí. Luboš připraví sýrové jednohubky, indickou čočkovou polévku, sójové výpečky, bramborový knedlík a bílé zelí a jablkový závin. Hosté brzy po příchodu pochopí, že Luboš bude svérázný hostitel. DJku Nadju svlékne z kožešiny, protože nechce, aby s ní seděla u stolu. DJka Nadja dorazí s lupou, kterou neváhá použít při šmejdění. Pravdou je, že u Luboše při šmejdění by to zvládla i bez ní, protože svérázné bydlení se bude nacházet ve stavu, kdy jeho nedostatky budou patrné pouhým okem.

Úterý: Číšník Roman (24) chce poznat, jak probíhá natáčení

Pracoval v call centru a nyní je zaměstnaný jako číšník. Žije s přítelem. Do pořadu se přihlásil sám, protože ho zajímá, jak probíhá natáčení, a rád by získal nové zkušenosti. Jako zábava proběhne travesti show. Jídla, která bude chystat, má rád a s chutí je připraví svým hostům. Roman sází na moderní kuchyni. Nebojí se ani koření a připraví zapečenou roládu se sýrem, dýňovou polévku, red curry a čokoládový fondant. Večer ale bude víc než o Romanovi zase o Lubošovi a jeho peripetiích. Přišel totiž o bydlení, nicméně zdá se, že ho to nemůže zastavit v tom, aby měl mouder na rozdávání. U stolu to brzy začne docela vřít. V úterý se o hostech se dozvíte víc, než jste si mysleli.

Středa: Brigádník Dominik (19) se chce vrátit ke studiu a Prostřeno! sleduje pravidelně

Žije s kamarádem u jeho rodiny a životem odvážně proplouvá. V kuchyni moc času netráví, a tak se pro něj vaření stane doslova bojem o přežití. Záhy si uvědomí, že přípravu dost podcenil a že si měl menu alespoň vyzkoušet. Hosté si nejsou úplně jistí, co je bude čekat na talíři, když Dominik v menu píše, že připraví: tyčky k namočení s něčím k podráždění chuti, taženou tekutinu, domácí kouličky a „ňáká nudle“ k tomu, vepřový sen s pepřovým mámením a bramborové uzemnění a karamelové koule zkažené ovocem. Při přípravě menu se Dominik pořádně zapotí, bez „přítele“ na telefonu by menu vůbec nedokázal připravit. Bude bojovat s časem, sám se sebou a s neznalostí receptů a surovin. Během večera navíc bude mít Dominik problém udržet nervy na uzdě, nebudou se mu líbit Lubošovy moudré řeči a večer nebude probíhat v pohodě. U stolu dojde k souboji mužských eg.

Čtvrtek: Řídící pracovník robotizovaných pracovišť Michal (33) je v Prostřeno! podruhé

Po ukončení studia absolvoval rekvalifikační kurz na zámečníka. Aktuálně je zaměstnán v Kamenici u Prahy na pozici „řídící pracovník kovacích linek a robotizovaných pracovišť“. Má přítelkyni, se kterou společně bydlí. Společně mají tříletého syna Tobiáška a doma jim dělá společnost i pes Dusty, jemuž je pět let. Při své druhé účasti dokáže nejen dobře navařit, ale také se o hosty postarat, pobavit je, a hlavně zachovat klid. To bude po předešlém večeru velmi oceňovanou hodnotou. Vyrovnaný a klidný hostitel Michal připraví bruschettu s rajčaty a bazalkou, lehce pikantní zeleninovou polévku se smetanou, kuře generála Tso a zkaramelizovaná jablka s mascarpone a šlehačkou. Na své si přišel i vegetarián Luboš, který se dočkal extra porcí.

Pátek: DJ Nadja (36) má ráda černý humor a vařit bude pohřební menu

Koordinuje obřady a upravuje zesnulé. Na své práci má ráda, že jí klienti do práce nemluví. Ano, jak jste asi poznali, má velmi ráda černý humor. Živí se jako stand-up komička, je zakladatelkou a rapperkou kapely DJ Nadja & New sound orchestra. Jediná žena skupiny je velmi výraznou postavou tohoto týdne. Živí se jako rapperka nebo dýdžejka na pohřbech. Vařit bude v bytě bývalého partnera a pro hosty tam připraví spoustu překvapení – jako třeba sbírku svých oblíbených předmětů. Luboše velmi zaujme černý pytel na mrtvoly, který se mu zdá být velmi praktický. Pánové jsou na Nadju a její výkon u plotny velmi zvědaví, protože ona sama u nich doma kritikou nešetřila. Při šmejdění chodila s lupou a pro kritické slovo rozhodně nešla daleko. Nikdo do poslední chvíle neví, co Nadja myslí vážně a co je legrace. V menu slibuje utopence DJ Nadji, zabijačkovou polévku, mozeček a rakvičky s kostičkami. Při zábavě předvede své umění. A všichni jsou zvědaví, jak týden plný svérázných osobností dopadne. Kdo ho vyhraje?

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte. Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.