Prostřeno! plné konfliktů. Soupeře rozčílí vegetariánka, která se nimrá v jídle

Prostřeno! XXVII (91) - upoutávka

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. K plotnám všech tvarů a velikostí se tentokrát postaví ti, kteří v Královéhradeckém kraji chtějí ukázat, že mají na vítězství. Sestava bude nevyrovnaná. Ženy budou převažovat a jediným mužem skupiny bude navíc benjamínek celé party, teprve patnáctiletý Martin. Kdo nakonec zvítězí?

Soutěžící si tento týden musí poradit s netradičním úkolem týdne, kterým je příprava kucmochu. Někteří nebudou umět tento název ani vyslovit. Pondělní hostitelka čte „kučmoch“, úterní zase „kumcoch“. Kdo bude vědět, o co se jedná, a kdo to raději rovnou vzdá? Důležité je zakomponovat úkol do menu, aby si nikdo nevšiml, že tam nepatří.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Projektová manažerka Aneta (33) se v práci i ve volném čase věnuje záchraně zvířat

Žije na farmě, stará se o opuštěná zvířata a svou účastí v Prostřeno! chce tento azyl zviditelnit. Menu poskládala z jídel, která mají rádi její přátelé, a věří, že jí zvolené pokrmy pomohou uspět. Svérázná hostitelka sama maso běžně nejí, ale vaří ho. Aneta pro hosty připraví veganskou pomazánku a domácí houstičky, dále bude hovězí vývar, hovězí ptáček s rýží a buchty s kakaem. Hosté se na menu těší, po příchodu jsou ale trochu zaražení. Anetu vnímají hlavně jako milovnici a ochránkyni zvířat, vrtá jim však hlavou, proč je vlastně v soutěži. Víc než o lidi jí jde o zvířata a její zvířecí domácí azyl. Jak je na tom ovšem s vařením? Proč připravuje maso, když ho sama nejí? A bude ho vůbec konzumovat ostatní dny? Spousta třaskavých otázek a ještě více šokujících odpovědí. Hosté jsou z toho zmatení. Jedno je ale jisté – Aneta zvířata zachraňuje a snaží se o lepší svět. Sledujte už v pondělí, jak tohle dopadne a zda jde Anetě spíš o výhru, nebo o účast v pořadu.

Úterý: Vedoucí prodejny Aneta (38) vaří pravidelně pro velkou rodinu

Do pořadu se přihlásila sama, aby zjistila, jestli to zvládne. Ráda zkouší nové věci a jde do všeho. Pokud vyhraje, peníze si buď schová na horší časy, nebo pojede s rodinou na dovolenou. Vše je rozhodnutá zvládnout na jedničku. Baví ji sport, vaření a pečení. Jednou by si ráda otevřela vlastní kavárnu a pekla sladké. Sama o sobě tvrdí, že je klidná a nenechá si nic líbit. Pro své hosty připraví domácí bagety a sýrovou roládu, čočkovou polévku s rajčaty, kachní stehno na cibuli a rozmarýnu, šťouchané brambory a tvarohové a povidlové koláčky. Jak uspěje s pečenou kachnou bez zelí? A proč pro ni bude Aneta číslo jedna, tedy Anička, zklamáním? Ukáže se, že je toho mnohem více, co nejí. Neochutná skoro nic a v jídle se bude jen nimrat. Nikola pro změnu udělá scénu kvůli kočičím chlupům na stole. Ostatní soudí, že taktizuje.

Středa: Student Martin (15) si chce vyzkoušet vaření před kamerami

Je v prvním ročníku oboru kuchař na škole v Hradci Králové. Má čtyři sourozence a žije s mámou a otčímem. Rád tráví volný čas s rodinou a sourozenci. On a starší bratr dojíždějí denně do svých škol. Má rád turistiku, kino, vaření a s oblibou tráví volný čas s kamarády. Vařit bude česká jídla, protože ta jsou podle něj nejlepší. V budoucnu by se chtěl stát slavným šéfkuchařem a mít vlastní restauraci. Do svého soutěžního menu vybral kanapky, hráškový krém, křenovou omáčku, karlovarský knedlík, domácí uzené maso a velvet řezy s překvapením. Jak to bude pokračovat s taktičkami u stolu? Budou mít hosté s Martinem vzhledem k jeho věku slitování? Dívejte se už ve středu.

Čtvrtek: Maminka na mateřské dovolené Nikola (29) se vyučila v oboru servírka

Pracovala jako sanitářka. Nyní je na mateřské dovolené. Má manžela a tři děti (dvě jsou z předešlého vztahu a nejmladšího syna má se současným mužem). Manžel pochází z Kuby a seznámili se v Česku. Do pořadu se přihlásila sama, protože ji zajímá, jací jsou ostatní lidé, a chtěla by, aby ochutnali její jídla. Nikola je údajně výbušný srdcař a klidná nebude ani u stolu. Kromě toho, že má svou bodovací taktiku, nešetří ani kritickými slovy. Všichni jsou tedy zvědaví, jak si se svým menu poradí. Nikola sází na kanapky s domácí bagetkou, kuřecí polévku, domácí nudle, plněnou kuřecí roládu, šťouchané brambory s cibulkou, omáčku barbecue a jahodový nepečený dort. Nikola si hodně věří, hosté jí však nedají nic zadarmo a její jídlo budou kritizovat. Hostitelka dlouho v klidu nevydrží a oheň bude na střeše. Dojde na nepříjemné vyříkávání, osočování a večer skončí v dusné atmosféře. Vše uvidíte už ve čtvrtek.

Pátek: Maminka na mateřské dovolené Klára (31) pracuje s manželem ve stejné firmě

Vedle podnikání se Klára také stará o dceru, která se narodila se vzácnou vývojovou vadou. Doma jim dělají společnost fenka Lili a králík Miky. Do pořadu ji přihlásili její přátelé. Menu poskládala z jídel, jež jsou v jejich rodině oblíbená. Ve volném čase s dcerou vaří, peče a jezdí na výlety, a to většinou vlakem, protože dcera je má ráda. V létě často jezdí na kole a koupou se. Baví ji i cvičení s kamarádkami, a když to vyjde, zajde s přáteli na skleničku nebo je pozve na grilovačku. Netají se tím, že je tvrdohlavá, občas panovačná a někdy trochu praštěná. Klára se nebojí riskovat, když připraví lososový a zeleninový tatarák, domácí bagetku, krémovou česnekovou polévku, vepřové roládky se šunkou, sýrem a baby špenátem, gratinované brambory, omáčku, salátek a jako dezert cheesecake s ovocným přelivem. Vyjde jí sázka na rybu? Dojde mezi dámami k usmíření, nebo bude pokračovat vyříkávání? Sledujte už v pátek, co jste během týdne nepostřehli.

Těšte se na páteční pokličky, nad kterými bude vše odhaleno! O soutěžících tohoto týdne se totiž hodně dozvíte. Pokud se vám Prostřeno! líbí, přidejte na Kinoboxu svoje hodnocení.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.