26. ledna 2022 05:55
Aneta GretzováCo se skrývá pod pojmy carpaccio a minestrone? Hosté si otestují znalost italské kuchyně
Prostřeno! XXV (12) - Quiche Lorraine
Tento týden Prostřeno! je plný italské kuchyně. Krkolomné názvy procvičí znalosti italských pokrmů.
Tento týden si soutěžící užijí italské kuchyně opravdu dosyta. První, kdo u sebe začal s ochutnáváním středomořských pochutin, byl v pondělí Honza. Jeho menu bylo italské od A až do Z. Na začátek naservíroval opečené kusy pečiva s rajčatovou směsí známé též jako bruschetty, dále hustou zeleninovou polévku minestrone a na hlavní chod pollo alla cacciatore. „Je to vlastně kuře po myslivecku. Ten recept se traduje od 14. století a původně ho dělali lovci v Itálii,“ vysvětlil původ pokrmu student historie Honza. Celý večer pak završil sladkou tečkou, kde byl hlavní ingrediencí tučný smetanový sýr mascarpone.
Podívejte se na nebezpečný přípitek u Adama:
Bez italských přísad se neobešla ani úterní hostitelka Pavlína. Jejímu slanému koláči dodala tu správnou chuť panchetta – slanina vyráběná z bůčku. Ne všichni se ale v záplavě italských názvů zvládli orientovat. Účastníkem, který mělv italské kuchyni asi největší guláš, byl zamlklý Adam. „Adam je pro mě pořád taková záhada. Čekám, jak se otevře. Těžko říct, jestli to zná, nebo nezná,“ svěřila Pavlína své pochyby potom, co Adamovi musela vysvětlit význam slova carpaccio.
Podívejte se, jak Adam komentuje svou gangsterskou image:
Ve středu bude překvapivým zjištěním pro všechny, že i Adam si zvolí kompletně italsky laděné menu. Pavlíně se to bude celé zdát až příliš podezřelé a jeho neznalost bude považovat za pouhopouhé předstírání. „Pavlína mě možná nezná, tak proto si myslí, že si z ní dělám srandu,“ zazní od dvojníka Pabla Escobara z Ústí nad Orlicí. Je Pavlínino nařčení přehnané? Nebo si Adam opravdu z ostatních dělá jen dobrý den? Dívejte se na středeční Prostřeno!
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den v 17:50 na Primě.
Prostřeno! a filmové a seriálové pecky na iPrima.cz nyní s novými vychytávkami