21. února 2023 07:00
petra.jarosevska@iprima.czPřipravujeme Prostřeno! speciál se seriálem ZOO
V Prostřeno! tentokrát budou v převaze muži. Ale jen mírné. Tři na dvě ženy. I když – ani to nemusí být počet konečný. Tak se nechte překvapit a dívejte se! U stolů se sejde partička lidí, které má co do činění s úspěšným seriálem ZOO.
Jak se jim bude vařit a kolik se jich nakonec u stolu sejde? Kdo bude mít extra požadavky a jak se připravuje sloní žrádlo, což bude tentokrát tematický úkol týdne? Komu zamotá hlavu, a kdo si s ním bude vědět rady na první dobrou? Kdo si představení v kuchyni užije, a komu se moc dařit nebude? Zradí někoho některé potraviny, případně nápoje?
A kdo bude nakonec největším taktikem? Soutěžící budou jako už tradičně bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést 10 tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!
Jako první se do kuchyně postaví herečka Denisa Pfauserová. Pokud by vyhrála, tak by peníze věnovala neziskové organizaci Letní dům. Žije s partnerem, děti zatím nemají. Jako herečka natáčí a hraje v divadle, občas moderuje a je dost aktivní na sociálních sítích. Baví ji pohyb, sebevzdělávání, kultura, trávení volného času s rodinou a přáteli. Ráda se směje a každé ráno se těší na celý den. Jídla do menu vybrala taková, protože je má ráda a doufá, že budou chutnat i ostatním. Co bude podávat? Na talíři se objeví: 1) Variace předkrmů, 2) hovězí vývar, 3) hovězí po burgundsku, bramborová kaše, 4) cheesecake.
Úterní večer bude patřit herečce Tereze Bílkové. Proč se přihlásila? Zjistila, že nevyhledává nové výzvy a vystoupení ze své komfortní zóny není úplně to, co k životu potřebuje, ale hodlá to změnit a toto je pro ni příležitost. Pokud by vyhrála, tak by si vybrala jednu maminku samoživitelku, které by finance pomohly. Tato jídla si vybrala, protože jsou lehká a snad v klidu zvládnutelná bez větších nervů. Jako zábavu si připraví hudební kapelu a improvizaci – bude to ZOO kapela. Jak se jí bude dařit? Na talířích se objeví: 1) Tataráček z lososa s rohlíčkem z listového těsta, 2) kuřecí vývar, 3) kuřecí stehýnko plněné slaninou na šalotce s batáty a salátem, 4) borůvkové překvapení.
Středeční hostitel, ředitel safari parku, Jaroslav Haimy Hyjánek, chce vyhrát pro charitu. Vystudoval ČZU – speciální chovy, MENDELU – živočišné biotechnologie. Pracoval jako zoolog, vedoucí zoologie a ředitel zoo. Nyní je zoologický ředitel Safari Parku Dvůr Králové a ředitel výzkumného institutu ochrany genofondů. Má manželku Gal Haimy. Společně cestují mezi rodinou na jižní Moravě a v Izraeli. Výhru by dal na charitu. Jako zábavu si pro své hosty připraví „Poznej sama sebe“. Účinkování v pořadu je pro něj příjemná příležitost, jak představit izraelskou kuchyni, která mu navíc velmi chutná. Podávat se bude: 1) Zapékaný lilek se zeleninou a tahini, 2) cizrnový falafel, hummus, chléb pita a variace izraelských salátů, 3) izraelský dezert, 4) židovský marocký čaj.
Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, PR specialista Josef Ducký. Ve volném čase rád cvičí a věnuje se svému psovi. Nabídku, kterou dostal, přijal rád. Pokud by vyhrál, tak by peníze věnoval Safari Parku ve Dvoře Králové. A jako zábavu připraví zpěv písně Máme rádi zvířata. Tato jídla si vybral, protože mu chutnají a chutnají i jeho přátelům. Podávat se bude: 1) Pomazánka z tofu a cizrny, 2) květáková polévka s kokosovým mlékem, 3) plněné sójové řízečky s bramborovo-celerovým pyré, 4) ananasové carpaccio.
Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí herec Zdeněk Mahdal. Přijal nabídku k účinkování v pořadu, protože hraje v seriálu ZOO. Tak se to zdálo logické. Nepřemýšlel ale, jak s výhrou naložit, nejde totiž vyhrát. Jídelníček sestavil z jídel, která jako jediná umí. Jako zábavu si pro hosty připraví návštěvu dabingového studia a hosté mohou vyzkoušet dabování. Ve volném čase rád hraje tenis, jezdí na jachtě a jeho vášní jsou motorky. Rád připravuje klasickou českou, moravskou a evropskou kuchyni Jak mu to u sporáku půjde a co se bude podávat? 1) České chlebíčky, 2) slovácká kyselica, 3) vepřo knedlo zelo, 4) štrúdl.
Sledujte Prostřeno! on-line v našem ARCHIVU a na prima+