Prostřeno!: Menu jako od šéfkuchaře se rodí metodou pokus–omyl
Barman Petr (29) má menu jako od šéfkuchaře, ale rodí se dost pomalu metodou pokus–omyl.
Brzy dvojnásobný tatínek si většinu měsíce vydělává jako barman v Německu a s přítelkyní se už těší na miminko. Petr se do pořadu přihlásil spíš z hecu, i když je jasné, že by určitě rád vyhrál. Přinese mu štěstí kšiltovka, kterou během vaření nesundá z hlavy? Petr má skluz už od začátku. Při vaření je dost roztěkaný, hodně mluví, a tak některé věci končí v koši a on musí začínat znovu. To se týká hlavně cibule, na jejíž smažení má kuchař sice fintu, ale přesto se spálí. Základ pod maso a do cibulového chleba musí Petr zopakovat.
Poslechněte si, co všechno Petr nejí:
Chléb k předkrmu s pracným parmazánovým košíkem a salátem se nakonec dobře povede, docela k jídlu je brokolicový krém se smetanou, jako nesplnitelný úkol se ale ukáže „přílohová variace“ k hlavnímu chodu – hovězímu na česneku s mraženým listovým špenátem. Karlovarský knedlík vyjde, bramborový se bohužel rozvaří. I ten putuje do koše, naštěstí je v zásobě ještě bramborový knedlík v prášku. Přizná se Petr, že nakonec použil polotovar?
Podívejte se, jakou má Petr vychytávku na knedlíky:
Jak sebevědomý hostitel večer plný karambolů, smůly a čekání na jídlo ustojí? A jak dopadne jeho závěrečná sladká květinka? Vyplatí se to čekání? A splní Petr úkol týdne?
Dívejte se na Prostřeno! každý všední den od 17.50 a hlasujte!
SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE