V Prostřeno! bude narozeninový večírek s ohňostrojem
Ukrajinka Viktoriya (53) je dobrá duše a připraví jídla, jaká zná ze své domoviny. Má narozeniny a večírek oslaví ohňostrojem!
REPRÍZA Dnešní hostitelka slaví ve svůj den narozeniny a vnímá to jako hezký dárek od své dcery, která ji do pořadu přihlásila. Viktoriya řečená Viky miluje společnost, takže by mohla být dobrou hostitelkou – a tento předpoklad se potvrdí. Přestože pochází z Krymu, má ráda Českou republiku jako svůj skutečný domov. I Viky vzpomíná, jaká úžasná kuchařka byla její bohužel už zesnulá maminka. Všechny soupeřky předpokládají, že u Viky bude naklizeno, ale že až tak, že to bude nebezpečně klouzat, to netušily. Hostitelčin manžel se při leštění podlahy opravdu činil, klouže i štáb.
Nikdo neví, co je tento záhadný předkrm:
Viky podává předkrm s ukázkou tří ruských a ukrajinských jídel: „Pod kabátem“ je vrstvený lahůdkový salát s matjesem, který se už v pořadu nejednou připravoval, novinkou jsou játrové dortíčky nebo „choloděc“. Inspirativní je rychlá příprava dobrých Napoleonových řezů z již uváleného lískového těsta s vanilkovým krémem. Do karbanátků radí zkušená kuchařka přidat trošku prášku do pečiva, jsou prý pak nadýchanější a křehčí. A jak tahle východoslovanská hostina zachutná návštěvě? Před přípitkem se opět čeká na Isabelu, která pro změnu bloudila. A i když to řidička ani obě těhulky bohužel neocení, na přípitek je vodka a k tomu křepelčí vejce s pravým kaviárem.
Podívejte se na zábavu jako pro Popelky:
Variace ruských předkrmů je lákavě naservírovaná, na stole je spousta jídla a hosté touží po vysvětlení. Něco chutná více, něco méně, boršč je dobrý, na hlavní chod je opět hromada jídla hezky naservírovaného i s bonusovým salátkem. Nevšední kombinace kuřecích karbanátků se smetanovo-liškovou omáčkou a kaší je překvapivě výborná. Nikdo už ale skoro nemůže… Dámám vytráví až při velkorysé zábavě pod širým nebem s balonky štěstí a narozeninovým ohňostrojem.
SLEDUJTE PROSTŘENO! ONLINE