První miminko roku 2024 se narodilo ve Vyškově. Barbora přišla na svět s ohňostrojem

První miminko roku 2024 se v Jihomoravském kraji narodilo vteřinu po půlnoci v porodnici Nemocnice Vyškově. Malá Barbora je také zřejmě prvním miminkem, které se v Česku narodilo do nového roku.

„Děvčátko se narodilo vteřinu po půlnoci, jmenuje se Barbora a maminka má trvalé bydliště v Olomouckém kraji,“ uvedl pro agenturu ČTK  ředitel Nemocnice Vyškov Zdeněk Horák.

Prvním  miminkem narozeným v Praze je holčička Lara, která přišla na svět osm minut po půlnoci ve Fakultní nemocnici Bulovka. Novorozeně podle informací ČTK váží 3188 gramů.

Loni byla prvním pražským dítětem devět minut po půlnoci narozená holčička Timea. První chlapec se v roce 2024 v Praze narodil ve Fakultní nemocnici v Motole.

Prvním letošním miminkem v Libereckém kraji je Filip. Ten přišel na svět v 00:33 v porodnici nemocnice v Jablonci nad Nisou a vážil 3055 gramů. Ve Zlínském kraj se jako první narodil chlapeček Mateo. Na svět přišel v porodnici v Uherském Hradišti v 00:36.

Zvyšuje se příspěvek

Rodiče dětí, které se narodí od začátku letošního roku, budou pobírat vyšší rodičovskou, příspěvek je navýšen o 50 tisíc korun, tedy na 350 000 korun. U vícerčat se částka v příštím roce zvedne o 75 000 korun na celkových 525 000 korun. Vyplácení dávky se však zkrátí z maximálně čtyř let na nejvýše tři roky.

Podívejte se, co vám do roku 2024 přejí hvězdy Primy:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.