Celebrity

5. listopadu 2023 06:30

Vanesa Havlíková

Denisa Pfauserová sdílí strasti po porodu. Přiznala, že má jedno ňadro větší než druhé

Denisa Pfauserová (34) se v létě stala maminkou a společně s partnerem Martinem Kučerou se radují z malé dcerky Naily. Přestože herečka v těhotenství zůstávala velmi aktivní pracovně i sportovně, před nedávnem přiznala, že měla velké problémy s kojením. Nyní se opět rozpovídala na téma mateřství a prozradila, co ji překvapilo ohledně prsou a kojení.

Denisa Pfauserová, známá mimo jiné z pohádky Řachanda či seriálu ZOO, má odjakživa energie na rozdávání a ani v těhotenství tomu nebylo jinak. Jak ovšem nyní sama přiznala, porod byl teprve začátek a to pravé „peklo“ přišlo až po něm. Nejenom, že herečku potrápily problémy s kojením, ale překvapilo ji, jak se její tělo od té doby změnilo.

Čtěte také: Denisa Pfauserová přiznala problémy po porodu. Chtěla skončit s kojením

„Po porodu mám jedno prso větší. Ptala jsem se na to své laktační poradkyně. Myslím, že nejsem jediná, koho to potkalo. Prý to tak může zůstat, dokud budu kojit, nebo už napořád. Někdy se to třeba spraví a někdy taky ne,“ vysvětlila Pfauserová v pořadu Mama Star na Óčku.

Mateřství není pro Pfauserovou jednoduché

Mateřství a hlavně období po porodu není podle novopečené maminky rozhodně procházka růžovou zahradou. „Někdy se nenávidíte, tečou slzy, teče pot, krev, mlíko. To byla třeba jedna z věcí, kterou jsem nevěděla, že mléko z prsou stále samovolně odtéká,“ uvedla.

Přestože to je někdy složité, Denise i jejímu partnerovi Martinovi dělá malá dcerka s poněkud netradičním jménem velkou radost.  „Jmenuje se Naila proto, že jsme se s partnerem neshodli na žádném českém jméně, které by se líbilo nám oběma. Často jsme si totiž také ta česká jména spojovali s ženami, které už známe a příliš je, jak se říká, nemusíme,“ objasnila netradiční jméno dcerky Denisa.

S kojením chtěla skončit

Kromě toho, že se tělo Denisy po porodu změnilo, ze začátku zažívala velké problémy se samotným kojením. Před časem to uvedla na svých sociálních sítích. „Ačkoli mě dula učila správné pozice kojení, bradavky to prostě odskákaly. Jako když si bříška prstů zvykají na struny kytary. Musí se to ohoblovat,“ vysvětlila herečka.

„Zvláště ze začátku – ještě v porodnici – když malá zamlaskala a otevřela pusinku dokořán, začala jsem brečet. Mazala jsem zinkovou mastí, aby se to lépe zahojilo, ale bolelo to jen o trochu míň. Věřte mi, že jsem dost silně zvažovala s kojením seknout,“ svěřila se Denisa na Instagramu.

Přečtěte si: Denisa Pfauserová zvládla porod na jedničku. Stihla si před ním i zatančit

„Jestli ale můžu poradit, vydržte to. Mateřské mléko je prostě to nejlepší, co svému miminku můžete dát. A když tohle vystoupení z komfortní zóny dáte, budete na sebe zase o velký kus pyšnější. Buďte silné, ten pocit za to stojí,“ snažila se skrze sociální sítě namotivovat ostatní maminky, které trápí stejný problém. „Hlavně si nic nevyčítejte, protože věřím, že i bez toho děláte pro své děti to nejlepší, co je ve vašich silách,“ napsala na závěr.

Denisa Pfauserová prozradila podrobnosti o porodu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.