Tereza Ramba zveřejnila intimní momentku, na které kojí dceru. Rozněžnila i fanoušky

Tereza Ramba ve filmu Zápisník alkoholičky

Herečka a dvojnásobná maminka Tereza Ramba (33) si mateřství náležitě užívá. Své dvě děti, tříletého Mikuláše a roční Miřenku, sice fanouškům neukazuje, ale občas sdílí momentky z jejich života. Tedy se zakrytým obličejem. Teď se podělila o jednu takovou něžnou chvilku, kdy kojí svou dceru během focení nové kolekce oblečení. Jak na intimní fotku reagovaly fanynky Terezy?

Kojení na veřejnosti rozděluje společnost. A někdy i samotné maminky. Zatímco jedny ho berou jako přirozenou věc a nevidí důvod, proč by se měly zakrývat nebo hledat vhodné místo ke krmení dítěte, jiným ženám přijde natolik intimní, že podle nich odhalená ňadra na veřejnost nepatří.

Vypadá to, že herečka Tereza Ramba má na svém Instagramu ty maminky, které kojení fandí, a fotky, na nichž ženy kojí svá miminka, považují za krásné a dojemné. Těmito slovy totiž reagovaly na fotografii Terezy, na které je v něžném objetí se svou dcerou Mirou, která během dlouhého focení dostala hlad a potřebovala nakrmit.

„Momentka z nejkrásnějšího focení,“ napsala Tereza na Instagram. A fanynky jí dávají za pravdu. „Miluju to pouto,“ píše například Klára a Lenny dodává: „Kojení je láska.“ „Krásné a dojemné,“ dodávají ostatní a posílají srdíčka. V diskuzi se ale objevil i zelený smajlík, který vyjadřuje, že s kojením na veřejnosti nesouhlasí nebo mu připadá nevhodné.

S názorem, že kojit mají ženy pouze v soukromí, se setkaly i známé maminky, které na sociálních sítích sdílely intimní chvilky se svými dětmi.

Vadí vám kojení na veřejnosti?

Například modelka Jitka Nováčková to před dvěma lety schytala za to, že sdílela fotku dcerky během kojení. Ta měla být ovšem vtipným příspěvkem, protože miminko mělo během krmení zdvihnutý prostředníček. Ale vtip zůstal nepochopen, protože některé ženy Jitce vyčetly, že jen chtěla vystavit svá ňadra. „Vím, že kojení je přirozená věc, ale asi nikdy nepochopím, proč mají maminky potřebu ukazovat svá prsa komukoliv jinému než maximálně svým nejbližším,“ napsala tehdy jedna z komentujících.

Nováčková se pak k celé situaci vyjádřila. Celou kauzu vnímala jako nepochopení dvou stran – těch, které ještě dítě nemají (nebo mají, ale vnímají kojení jinak), a těch, které miminko mají: „Jeden z názorů byl, že matky se snaží vystavovat prsa na Instagramu. O tom to vůbec není, což pochopí až maminky. Když dáte fotku kojící matky na Instagram, tak to většina maminek nemá o tom prsu. Jde jim o spojení maminka–dítě. Toho prsa já si tam ani nevšimnu, já si všímám toho miminka. A toho, že je ta fotka opravdu hezká. Je to o tom pocitu a ne o tom, že chceme ukazovat prsa,“ vysvětlila Nováčková, které se zastaly i ostatní známé ženy. Například Monika Bagárová nebo Gabriela Boučková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.