Celebrity

12. prosince 2023 06:00

Vanesa Havlíková

Radek Banga si školu dodělal až v dospělosti. Vedle přítelkyně jsem se styděl, přiznal

Radek Banga v 7 pádech Honzy Dědka

Zpěvák Radek Banga (41), svého času frontman kapely Gipsy.cz, na české hudební scéně působí už od 13 let. V současnosti se věnuje hlavně sólové dráze a svou tvorbou chce motivovat lidi na cestě k lepšímu já. Hudebník v talkshow u Honzy Dědka promluvil o složitém dětství i milované přítelkyni a objasnil také, z jakého důvodu si až v dospělosti dodělával střední školu.

Radek Banga se s velkou odvahou před lety rozhodl promluvit o bolestném dětství a nelehké cestě k normálnímu životu. Napsal knihu, ve které zmiňuje, s jakými děsivými událostmi se jako malý musel vypořádat a jak dosáhl úspěchu. Přestože by na toto období nejraději zapomněl, v hlavě mu utkvěly i hezké vzpomínky.

Čtěte také: Jan Bendig přiznal myšlenky na sebevraždu. Vnitřní hlas ho zastavil těsně před činem

Vzpomínky z dětství

„Úplně hezké dětství jsem neměl, ale mám i vtipné příběhy. Třeba když jsme několik týdnů na Žižkově poslouchali skupinu Orlík. Tenkrát přišel brácha, abych všechny svolal, a pustil nám Orlík. Byl nadšený z toho, že zpívají o cikánech. Všichni jsme si to pustili a byli jsme unešení,“ popsal Banga.

„Tenkrát jsme o hnutí skinheads nic nevěděli. Asi až za dva týdny brácha přišel s tím, že zjistil hroznou věc. Že ty písničky nejsou o nás, ale že to všechno je proti nám. Tak jsme to smazali,“ dodal v talkshow u Honzy Dědka.

Styděl se, že nemá vzdělání

Přestože část života měl Banga složitou a byly chvíle, kdy myslel dokonce na nejhorší, píle a talent mu pomohly se ze všeho dostat. Nejen, že se mu podařilo úspěšně rozjet kariéru, ale našel si také partnerku, díky které se chce stále posouvat.

„Vedle přítelkyně jsem se špetku styděl. Věděl jsem, že školu nepotřebuju, ale chtěl jsem jít příkladem i dětem ze sociálně vyloučených lokalit. Tak jsem si říkal, že nějaké vzdělání musím mít. Udělal jsem si střední, chtěl jsem i výšku, na to ale už nemám čas. Jednou bych si ji ale chtěl dodělat,“ prozradil s tím, že si se ženou pořídil prvorepublikovou vilu.

Přečtěte si: Problémových romských rodin ubývá. Klíčem ke všemu je vzdělání, tvrdí Banga

„Má 19 pokojů, kdybyste viděli náš byt, když mi bylo třináct, pochopili byste to. Vždycky jsem říkal, že chci obří barák, že potřebuju velký pokoj,“ objasnil na závěr 7 pádů Honzy Dědka, které můžete sledovat v úterý ve 21:35 na Primě.

Radek Banga alias Gipsy začal s hudební kariérou už ve 13 letech:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.