Provokace herečky Rebel Wilson: Rýpla si do Harryho a Meghan. Co vzkázala Putinovi?

Australská herečka Rebel Wilson (42) uváděla již 75. ročník Filmových cen Britské akademie alias BAFTA. Celým večerem prováděla s úsměvem na tváři a pozornost na sebe strhla nejenom díky viditelné proměně, ale také svými vtípky. Během řeči si rýpla do členů královské rodiny či Vladimira Putina, ale udělala si legraci i sama ze sebe.

Rebel Wilson je známá především díky svým hereckým výkonům v komediálních rolích. Postavy baculek jí náramně sedly a herečka si díky nim vydělávala pořádný balík. V posledních letech však rapidně zhubla, podařilo se jí shodit více než 31 kilogramů a vypadá opravdu skvěle. Wilson si nebere servítky a s jazykem ostrým jako břitva a smyslem pro humor, který je čas od času na hraně, se nebojí udělat legraci z ostatních, ale i ze sebe.

„Možná vypadám trochu jinak, než když jste mě tu naposledy viděli,“ pronesla herečka směrem k divákům. Na obrazovce přitom promítla svou fotografii z roku 2020, kdy na cenách BAFTA účinkovala naposledy. „Tohle bylo před dvěma lety a od té doby jsem prošla proměnou. Doufám, že to J. K. Rowling schvaluje,“ prohlásila herečka. Narážela tím na kauzu, která byla kolem autorky Harryho Pottera. Ta byla kritizována za své výroky o transgenderové komunitě a změnách pohlaví.

„Všichni se mě ptají: ‚Proč jsi zhubla?‘ A já jim říkám, že jsem chtěla zaujmout Roberta Pattinsona,“ zavtipkovala. „Dělám si srandu. Nezhubla jsem kvůli chlapovi. Zhubla jsem, abych dostala víc hereckých rolí. Jsem nadšená, že si můžu zahrát ten nezábavný objekt lásky ve filmu Adama Sandlera,“ rýpla si do amerického herce a režiséra.

V hledáčku měla královskou rodinu i Putina

Usměvavá blondýnka miluje sarkasmus a vtípky jsou u ní na denním pořádku. V rámci galavečera si do hledáčku vzala i některé členy britské královské rodiny. „Další ocenění je pro vynikající britský film. Od dramatu přes horor až po fantasy… Rozhovor s Harrym a Meghan u Oprah měl všechno. Bohužel to není v této kategorii nominováno, ale některé jiné neuvěřitelné filmy ano, pojďme se na ně podívat,“ uvedla Wilson kategorii Nejlepší britský film. Tu nakonec vyhrálo životopisné drama Belfast.

V průběhu večera se Wilson postarala ještě o několik dalších prohlášení, které stojí za zmínku. Nezapomněla na současný válečný konflikt na Ukrajině a ruskému prezidentovi poslala jasný vzkaz. „Máme tu dva různé tlumočníky, jeden znakuje v americké angličtině a druhý v britské. Naštěstí tohle gesto pro Putina je ve všech jazycích stejné,“ pronesla komička a ukázala na kameru vztyčený prostředníček.

Za kila navíc mohla i nemoc

Herečka nikdy nepatřila k těm nejhubenějším, ale se svou postavou nijak nebojovala. Podle vlastních slov byla větší už v období puberty. „Pak mi diagnostikovali něco, co se jmenuje syndrom polycystických vaječníků. To mi bylo asi 20 nebo 21. Jedním ze symptomů je rapidní nárůst hmotnosti. Došlo mi, že jsem větší holka, takže jsem si řekla, že z toho musím udělat přednost. Zaměřila jsem se na komedie, protože vím, jakou má tenhle žánr sílu. Lidé se spíš smějí hercům, s nimiž si nepředstavují sex,“ svěřila se herečka v podcastu Life Uncut.

V době, kdy se Wilson rozhodla zhubnout, ji dokonce i její tým od shazování kil odrazoval. Důvodem byly právě zábavné role baculek, do kterých jí režiséři tak rádi obsazovali. Sama herečka se ale naopak těší, že se jí tím otevřou dveře pro vážnější role. Pracovat na své postavě začala v roce 2019, dodržuje takzvanou Mayrovu dietu, která se zaměřuje na pomalé žvýkání jednotlivých soust. Kromě toho se snaží také pravidelně hýbat, nejlepší jsou pro ni prý procházky. Doktor jí poradil, aby chodila alespoň hodinu denně.

Sdílejte článek
Štítky Vladimir Putin film Oprah Winfreyová princ Harry Harry Potter herec J. K. Rowlingová BAFTA 2022 Britská akademie filmového a televizního umění Rebel Wilson Princ Harry a Meghan Markle British Academy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.