Foodblogeři odhalí recept na šťastné manželství. Jejich láska trvá už od střední

Prostřeno! XXIV (16) - Láska prochází žaludkem

V repríze speciálu s foodblogery se v soutěži amatérských kuchařů objeví i manželé Marika a Jirka. Ti o sobě prozradí, že tvrzení, že láska prochází žaludkem, u nich platí bezezbytku. Bez dobrého jídla Marika na žádnou lásku nemá náladu.

V pondělí se k plotně postaví pár společně fungující nejen v osobním, ale také v pracovním životě –Marika a Jiří Kučovi, kteří provozují blog Kitchen story. První hostitelé tohoto týdne tak budou mít oproti zavedeným pravidlům jednu zásadní výjimku. Mohou soutěžit nezvykle v tandemu. Pro hosty připraví mix kanapek, polévku z pečených paprik a rajčat, špenátové rizoto a čokoládový dort. Na výsledek se dívejte už dnes vpodvečer nebo v archivu pořadu.

Dalo by se říct, že pro tyhle dva snad ani neexistuje nic přirozenějšího, než je společné poletování mezi hrnci a pánvičkami. Pár tvoří od druhého ročníku na střední škole a už skoro sedm let se naplno věnují blogu, který nese příznačné jméno Manželé v kuchyni. Láska u nich opravdu prochází žaludkem. „Když není Marika najedená, žádná láska není, směje se Jiří.

Jak se manželé Kučovi vůbec dostali k dráze profesionálních foodblogerů? Marika měla ke gastronomii vždycky blízko, oba její rodiče jsou totiž kuchaři. Zato Jirkova cesta k blogování o jídle byla o poznání trnitější. Než se vypracoval na dostatečnou úroveň, musel absolvovat množství kurzů, a jak sám říká, zažil si při nich i dost kuchařských přešlapů.

Jaká byla cesta ke společnému foodblogu? Podívejte se:

Omezení kvůli nemoci střev

Marika a Jirka uvítají hosty v moderně zařízeném bytě, kterému vévodí perfektně vybavená kuchyň. Na první pohled idylický pár ale neměl životní cesty vždy jen zalité sluncem. „Během doby, co jsme blogovali, Jirkovi diagnostikovali Crohnovu chorobu,“ popisuje nečekanou životní změnu Marika. To znamenalo podřízení jídelníčku přísným omezením ze dne na den a konec vaření podle chuti.

„Tehdy jsme si mysleli, že s blogem skončíme, připadalo nám, že vařit opravdu dobře v rámci tak velkých omezení není možné. Ale naši fanoušci z blogu nás opravdu hodně podpořili a to nás nakoplo. Doslova,“ říkají dnes manželé, jejichž cílem je ukázat lidem, že i s touto chorobou se dá skvěle najíst. Co na dvojitou výhodu Kučových řeknou soupeři?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.