zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

Dort Fraisier podle receptu Ivety Fabešové zvládnete a budete ho milovat

Dort Fraisier od Ivety Fabešové.
Autor: archiv FTV Prima/ Šéfem za pár minut Dort Fraisier od Ivety Fabešové.
schneiz , Vydáno: 20.11.2020
Cukrářka Iveta Fabešová si tentokrát pro Zdeňka Pohlreicha v pořadu Šéfem za pár minut připravila recept na dort Fraisier. Luxusně vyhlížející kousek s malinovým želé a žloutkovým krémem je připravený z dostupných surovin a na jeho přípravu určitě nemusíte být školení cukráři.

reklama

Dort Fraiser podle Ivety Fabešové

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Šéfem za pár minut (4): Dort Fraisier

Suroviny:

na piškot:

  • 60 g másla
  • 200 g vajec pokojové teploty
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g hladké mouky

 

na žloutkový krém:

  • 1/2 vanilkového lusku
  • 30 g plnotučného mléka
  • 80 g žloutků
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky
  • 170 g másla pokojové teploty
  • vanilkový pudink nebo škrob

 

na malinové želé:

  • 120 g malinového pyré
  • 15 g cukru krupice
  • 1,5 g agaru
  • 450 g čerstvých jahod

 

Postup:

Začněte přípravou malinového želé. Smíchejte cukr s agarem a vmíchejte ho do malinového pyré. Směs přiveďte k varu a alespoň minutu povařte. Na pečicí papír položte ráfek od dortové formy, do něj nalijte želé, rozetřete a dejte do mrazáku. Pak si připravte piškotové těsto. Celá vejce vyšlehejte s cukrem a na závěr do nich vlijte vychladlé rozpuštěné máslo. Po částech přidávejte hladkou mouku, vymíchejte a těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte osm minut na 210 °C v horkovzdušné troubě.

Připravte si žloutkový krém. Do rendlíku nalijte mléko, přidejte semínka z vanilkového lusku i vyškrabaný vanilkový lusk. V míse smíchejte žloutky s cukrem a vanilkovým pudinkem nebo škrobem. Přilijte horké mléko, promíchejte a vraťte do rendlíku. Míchejte na ohni do zhoustnutí a chviličku povařte. Pak krém přendejte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladit v lednici. Z vychladlého krému vyndejte lusky a postupně do něj zašlehejte máslo.

Pomocí dortového ráfku vykrojte z vychladlého piškotu dvě kolečka. Jahody nakrájejte na tenké plátky. Na dno dortové formy položte jedno kolečko piškotového těsta, kraje obložte nakrájenými jahodami. Piškot potřete celým žloutkovým krémem a nezapomeňte ho rozetřít i do spár mezi ovocem. Krém přiklopte druhým piškotem a navrch položte zmrzlé želé. Dort nechte hodinu a půl chladit v lednici. Pak ho vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem. Můžete podávat.

Celé epizody pořadu Šéfem za pár minut můžete sledovat on-line v archivu iPrima.cz:

reklama

Související témata: Šéfem za pár minut , dort Fraiser , piškotový dort , Iveta Fabešová , videorecept krok za krokem

reklama

Přečtěte si také

reklama