zpět

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.
zpět

Výpočet ascendentu

Pro výpočet svého ascendentu zadejte datum a čas narození.
zpět

Horoskop pro Vás každý týden

Stačí vybrat znamení a zadat Váš email. Jednou týdně vám zašleme horoskop pro vaše znamení.

reklama

návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat

reklama

Dort Fraisier podle receptu Ivety Fabešové zvládnete a budete ho milovat

Dort Fraisier od Ivety Fabešové.
Autor: archiv FTV Prima/ Šéfem za pár minut Dort Fraisier od Ivety Fabešové.
schneiz , Vydáno: 20.11.2020
Cukrářka Iveta Fabešová si tentokrát pro Zdeňka Pohlreicha v pořadu Šéfem za pár minut připravila recept na dort Fraisier. Luxusně vyhlížející kousek s malinovým želé a žloutkovým krémem je připravený z dostupných surovin a na jeho přípravu určitě nemusíte být školení cukráři.

reklama

Dort Fraiser podle Ivety Fabešové

Screenshot: Šéfem za pár minut (4): Dort Fraisier
Šéfem za pár minut (4): Dort Fraisier

Suroviny:

na piškot:

  • 60 g másla
  • 200 g vajec pokojové teploty
  • 120 g cukru krupice
  • 120 g hladké mouky

 

na žloutkový krém:

  • 1/2 vanilkového lusku
  • 30 g plnotučného mléka
  • 80 g žloutků
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g hladké mouky
  • 170 g másla pokojové teploty
  • vanilkový pudink nebo škrob

 

na malinové želé:

  • 120 g malinového pyré
  • 15 g cukru krupice
  • 1,5 g agaru
  • 450 g čerstvých jahod

 

Postup:

Začněte přípravou malinového želé. Smíchejte cukr s agarem a vmíchejte ho do malinového pyré. Směs přiveďte k varu a alespoň minutu povařte. Na pečicí papír položte ráfek od dortové formy, do něj nalijte želé, rozetřete a dejte do mrazáku. Pak si připravte piškotové těsto. Celá vejce vyšlehejte s cukrem a na závěr do nich vlijte vychladlé rozpuštěné máslo. Po částech přidávejte hladkou mouku, vymíchejte a těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Pečte osm minut na 210 °C v horkovzdušné troubě.

Připravte si žloutkový krém. Do rendlíku nalijte mléko, přidejte semínka z vanilkového lusku i vyškrabaný vanilkový lusk. V míse smíchejte žloutky s cukrem a vanilkovým pudinkem nebo škrobem. Přilijte horké mléko, promíchejte a vraťte do rendlíku. Míchejte na ohni do zhoustnutí a chviličku povařte. Pak krém přendejte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladit v lednici. Z vychladlého krému vyndejte lusky a postupně do něj zašlehejte máslo.

Pomocí dortového ráfku vykrojte z vychladlého piškotu dvě kolečka. Jahody nakrájejte na tenké plátky. Na dno dortové formy položte jedno kolečko piškotového těsta, kraje obložte nakrájenými jahodami. Piškot potřete celým žloutkovým krémem a nezapomeňte ho rozetřít i do spár mezi ovocem. Krém přiklopte druhým piškotem a navrch položte zmrzlé želé. Dort nechte hodinu a půl chladit v lednici. Pak ho vyndejte z formy a dozdobte čerstvým ovocem. Můžete podávat.

Celé epizody pořadu Šéfem za pár minut můžete sledovat on-line v archivu iPrima.cz:

reklama

Související témata: Šéfem za pár minut , dort Fraiser , piškotový dort , Iveta Fabešová , videorecept krok za krokem

reklama

Přečtěte si také

reklama